Légy jó mindhalálig – bemutatóra készül a kolozsvári színház

Nyilas Misi szívszorító történetét musical formájában, huszonkilenc gyermekszereplő bevonásával mutatják be.
Hirdetés

A 2017-es év első bemutatójára kerül sor január közepén a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című klasszikus regényének musical-változatát Béres László rendezésében, huszonkilenc gyerekszereplő részvételével mutatja be a társulat szombaton, január 14-én este 7 órától a színház nagytermében.

Béres László, az előadás rendezője a bemutatót megelőző sajtótájékoztatón elmondta, az előadással az olyan, ma már gyakran pejoratív értelemben konzervatívnak tekintett értékek súlyát szeretnék visszaadni, mint a becsületesség, az őszinteség, vagy az előadás címében is szereplő jóság – számol be a Kolozsvári Állami Magyar Színház sajtóközleménye. Béres meglátása szerint sem Nyilas Misi, sem az előadásban szereplő gyerekek nem kétségbeesettek, sőt, képesek határozottan kiállni az igazuk mellett. Azt üzenik a felnőtteknek: hagyjatok minket gyereknek lenni és élni!

Az előadást létrehozó alkotócsapat tagjai, Jakab Melinda koreográfus és Horváth Zoltán korrepetitor szerint is nagy kihívás volt egy osztálynyi, teljesen különböző korú és felkészültségű gyerekkel együtt dolgozni. Az október óta tartó próbafolyamat során azonban igazi csapattá kovácsolódott össze a gyereksereg.

A Légy jó mindhalálig bemutatójára január 14-én, szombaton este 7 órától kerül sor a nagyteremben, következő előadások: január 21., szombat, este 7 óra, valamint január 28., szombat, délelőtt 11 óra. Jegyek vásárolhatók online a www.biletmaster.ro weboldalon, valamint a színház jegypénztárában (hétköznapokon 10-14 óra között, és előadások előtt másfél órával, tel.: 0264-431986).

Aki szeretne még januárra jegyet foglalni, az igyekezzen, ugyanis a Biletmaster szerint a bemutatóra már elkeltek a jegyek, a január 21-i és január 28-i előadásra pedig a cikk feltöltésekor már csak pár jegy volt szabad.

Az előadás főszerepét Ábrahám Gellért alakítja, a szereposztás tagjai: Marosán Csaba, Árus Péter, Dimény Áron, Viola Gábor, Laczkó Vass Róbert, Váta Loránd, Balla Szabolcs, Fogarasi Alpár, Laczó Júlia, Kántor Melinda, Sigmond Rita, Varga Csilla, Orbán Attila, Albert Csilla. Farkas Loránd, Szűcs Ervin, Csutak Réka, Buzási András, valamint Kovács Dávid, Kerekes Ákos, Szenkovics Dávid, Pulbere Victor, Szilágyi Dávid, Bodor Kristóf, Rámay Ádám, Sárosi Áron, Sógor Dénes, Schneider Vincze, Rancea Alex-Krisztián, Esztergár Csaba, Vincze Csenge, Jenei Eszter, Jenei Deborah, Darabont Csenge, Sinkó Lea, Somogyi Kincső, Kolumbán Réka, Pásztor Kincső, Ábrahám Dóra, Horváth Krisztina, Mikó Henrietta, Sárosi Virág, Benkő Boróka, Deák Zsófia, Szász Csenge, Albert Kinga. Az előadás díszletét Csíki Csaba, a jelmezeket Ledenják Andrea jegyzi. Hangszerelés: Kondrát Csaba, rendezőasszisztens: Veres Emőke. 

Hirdetés