Vasárnap is a téli ítéletidő az úr délkelet-Romániában

Törölt vasúti járatok, lezárt utak, hófúvás, fagy, káosz.
Hirdetés

Vasárnap is súlyos problémákat okoz a téli ítéletidő Románia délkeleti részében: a sűrű havazás és a hóviharok miatt a Román Vasúttársaság (CFR) közel ötven járatot törölt, és számos főút továbbra is járhatatlan volt.

A CFR közleménye szerint 48 járatot töröltek, ezek zömmel Bukarestet kötik össze az ország keleti részével. Ugyanakkor más járatok hatalmas késéseket halmoztak fel a havazás miatt: egy Bukarestből Szatmárnémetiből tartó szerelvény 140 percet késett.

Az érintett megyékben közel húsz főút továbbra is le van zárva a forgalom elől, és az A2-es, illetve az A4-es autópálya egyes szakaszai is járhatatlanok.

A meteorológusok szerint nem sok esély van a helyzet javulására: vasárnapra 22, az ország középső és keleti részén található megyére – köztük Hargita, Kovászna, Brassó és Szeben – adtak ki sárga, azaz a legalacsonyabb szintű riasztást hófúvás miatt. Itt 50-60, de egyes helyeken akár 70-75 kilométeres óránkénti sebességgel fújhatja a szél a havat. Emellett egyes helyeken havazhat is.

Hirdetés