Románia frissen kinevezett miniszterelnöke máris szegi a törvényt

És nem is akárhol. Románia parlamentjének épületében.
Hirdetés

Van, ugye, ez a dohányzásellenes törvény, amit annak idején honatyáink nagy garral megszavaztak. Aztán leendő honatyáink a 2016-os parlamenti választási kampányban megígérték, hogy módosítani fogják, amennyiben megválasztja őket a nép. 

Nos, a nép megválasztotta őket. És Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke, illetve Sorin Grindeanu, a frissen kinevezett miniszterelnök ezt nyilatkozta egy sajtótájékoztatón. Dragnea: „Annak ellenére, hogy dohányos vagyok, úgy gondolom, a törvénynek úgy kell maradnia, ahogy van.” Sorin Grindeanu: „Én is.”

Ehhez képest a Realitatea TV egyik riportere rajtakapta a miniszterelnök urat, amint a képviselőház elnökének (Liviu Dragnea, ugye) irodájában éppen egy cigit tart a szájában. És tartunk tőle, nem azért, hogy megegye ebédre. Na és hol van a képviselőház elnökének irodája? Hát Románia parlamentjének épületében. És mi Románia parlamentje? Egy közintézmény. És mit mond a dohányzásellenes törvény a közintézményekben való füstölésről? Hát, hogy tilos. Na kérem, ennyit arról, hogy kinek mit és hol szabad. 

Na de tessék nézni is, nem csalás, nem ámítás:

Hirdetés