Azonosították az isztambuli tömeggyilkost

Kirgiz állampolgár.
Hirdetés

Azonosították a török hatóságok a Reina klubban lövöldöző férfit: a támadó 28 éves, kirgiz állampolgár, és Lakhe Mashrapov-nak hívják. Azt nem tudni, jelenleg hol tartózkodik, de állítólag tavaly novemberben, másfél hónappal a merénylet előtt érkezett Isztambulba. Kedden egy videófelvétel került elő a támadóról, amint a Taksim téren egy szelfievideót csinál.

A férfi az Iszlám Államhoz közel álló források szerint már elmenekült Törökországból.
Ezt történt kedden

A Sky News korábban egy pénzváltós videót szerzett meg a feltételezett elkövetőről, de a legújabb felvétel szerint  a férfi Isztambul híres turistaközpontjában, a Taksim térnél is „vizsgálódott”.

A rendőrség már korábban házkutatást végzett egy isztambuli lakásban a Zeytinburnu negyedben – tudta meg a Haber Turk hírcsatorna. A Dogan hírügynökség úgy tudja, hogy az akciót a rendőrség különleges osztaga hajtotta végre, egy helikopterrel megerősítve. Eddig összesen tizenkét személt vettek őrizetbe, köztük a gyanúsított családtagjait.

Hétfőn a török hatóságok még nyolc őrizetbe vett személyről beszéltek, és azt mondták, már közel járnak a terrorista beazonosításához - közölte egy török kormányzati szóvivő.

Hirdetés

Kedd reggel végül felbukkant egy útlevél fotója, amin a fénykép igen hasonlít a terrorista által készített videón látható arcra.
„Az ujjlenyomatok és a terrorista személyleírása már a birtokunkban van. Ezután már gyorsan be lehet azonosítani” – mondta Numan Kurtulmus török miniszter-helyettes egy sajtótájékoztatón.

Hirdetés