Nem hibázott a rendőrség Ghiţă eltűnése kapcsán

Ennek ellenére tűnt el a korrupcióval gyanúsított volt képviselő.
Hirdetés

Nem szegte meg a rendőrség az eljárási szabályokat Sebastian Ghiţă „eltűnése” ügyében – közölte a belső vizsgálat következtetéseit a Román Rendőr-felügyelőség (IGPR).

A rendőrség közleménye értelmében a belügyminiszter felszólítására indítottak belső vizsgálatot a Prahova megyei rendőr-felügyelőségen és a Különleges Műveleti Egységnél. Ennek során a hatósági felügyelettel, a volt képviselő beidézésével, az előállítási parancs gyakorlatba ültetésével és az illetékes ügyészség által kiadott rendeletben megszabott tevékenységekkel kapcsolatos eljárásokat ellenőrizték.

„E tevékenységek tekintetében megállapítottuk, hogy senki nem szegte meg az eljárásbeli szabályokat, az intézményközi együttműködést illetően pedig intézkedéseket rendeltünk el ennek javítása érdekében” – áll a közleményben.

Eszerint a rendőrség folytatja a vizsgálatokat a Sebastian Ghiţă ellen kiadott előállítási parancs teljesítése érdekében, de eszközeik és lehetőségeik korlátozottak azokhoz képest, amelyeket körözés alatt álló személyek esetében alkalmazhatnak.

A közlemény értelmében a határrendészet fokozta az ellenőrzéseket az átkelőknél, egyelőre azonban nincsenek arra utaló jelek, hogy Sebastian Ghiţă elhagyta volna az országot.

Hirdetés