Már nem kell sokat várni a PSD által beígért kánaánra

A PSD elnöke Facebook-bejegyzésben emlékeztet: küszöbön az egészségügyi alkalmazottak és a tanárok béremelése.
Hirdetés

Liviu Dragnea a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt szerette volna, hogy Romániának minél hamarabb legyen egy beiktatott, legitim kormánya.

„Az egészségügyi alkalmazottak már ettől a hónaptól 15 százalékkal magasabb fizetést kapnak. Jövő hónaptól, amiként azt a választási kampányban megígértük, a tanügyi alkalmazottak következnek. Azt szerettem volna, hogy minél hamarabb egy beiktatott, legitim kormányunk legyen, amely alkalmazza a PSD kormányprogramjának pénzügyi rendelkezéseit” – írta szombati Facebook bejegyzésében Dragnea. Szerinte a PSD által hozott rendelkezések egy részét január elsejétől alkalmazni kellene.

„A minimálbér 1250-ről 1450 lejre növelése, az egészségbiztosítási járulék eltörlése az összes nyugdíjra, a gyógyszerek árának csökkentése, a 2.000 lejnél alacsonyabb nyugdíjak jövedelmi adójának eltörlése (ez a nyugdíjasok több mint 90 százalékét érinti), az egyetemisták ösztöndíjának a kétszeresére növelése (havi 201 lejre). Ezek egy részét január 1-jétől alkalmazni kellene” – véli Dragnea.

A pártelnök azt mondja, hogy kollégáival azon dolgozik, hogy ezeket a rendeleteket „legalább február 1-jétől” alkalmazni lehessen, mert fontosnak találja, hogy „minél szélesebb középosztály alakuljon ki”. 

Hirdetés

 

Hirdetés