Ismét háromnyelvű fejléces iratokat használhat a Kovászna megyei önkormányzat

Pedig szélsőséges román körök – mint a prefektúra és Dan Tanasă – megpróbálták megakadályozni a normalitás érvényesülését.
Hirdetés

Pert nyert a Kovászna megyei tanács Dan Tanasăval szemben, és ismét használhatja háromnyelvű fejléces papírjait – mondta el csütörtökön Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke. A megyei tanács elnöke egy hónapos tevékenységét foglalja össze a megyei tanács rendes havi ülését követően.

A Kovászna megyei prefektúra évekkel ezelőtt megtiltotta a megyei tanácsnak, hogy fejléces papírjain a román mellett magyarul és angolul is feltüntesse az intézmény nevét. Az önkormányzat nem fogadta el a tiltást ezért a prefektúra, Dan Tanasă „hivatásos feljelentő mögé bújva” bírósági eljárást kezdeményezett, és azt alapfokon megnyerte.

A megyei tanács ezt az ítéletet sem fogadta el, és a Brassói Ítélőtáblánál fellebbezett, amely a tanácsnak adott igazat Dan Tanasăval – valójában a prefektúrával szemben – összegezte Tamás Sándor és levette a ragasztószalagot a háttérben lévő falon az intézmény magyar és angol neveiről.

Hirdetés