Ide vezet az ostobaság: ismét megjelent a gyermekbénulás

Raed Arafat kifakadt a felelőtlen oltásellenesség ellen.
Hirdetés

Kifejezetten veszélyes, hogy egyes közszereplők a gyermekek beoltása ellen kampányolnak. Emiatt olyan betegségek is felüthetik fejüket, amelyektől az oltási kampányoknak köszönhetően már egyszer sikerült megszabadulni – figyelmeztet a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelőségének (DSU) vezetője, Raed Arafat államtitkár.

Az államtitkár Facebook-oldalán írta, hogy egyes közszereplők nagyon sokat ártanak azzal, hogy buzgó oltásellenes kampányba kezdtek. Orvosi kötelessége figyelmeztetni mindenkit, hogy ennek súlyos következményei lehetnek, megjelenhetnek olyan betegségek, amelyektől az évek során sikerült megszabadulni. „Hihetetlen és kifejezetten veszélyes, hogy egyesek elhiszik az ilyen személyek állításait, mert ők közszereplők” – írta Arafat.

A gyermekbénulást korábban sikerült a védőoltásokkal kiirtani, de most ismét megjelent, mivel vannak szülők, akik elutasítják gyermekeik beoltását – figyelmeztetett Raed Arafat.

„Nem tudom mire gondolhat vagy mit érezhet majd egy olyan szülő, aki nem oltatja be gyermekét, és emiatt elveszíti vagy egy életre nyomorékká teszi, egy olyan betegség miatt, amit vakcinával megelőzhetett volna. Tisztelem mások véleményét, de amikor egy közszereplő az oltások ellen kampányol, tudományos bizonyítékokkal kellene alátámasztania ezt. Jelen pillanatban az érvek a vakcinák mellett szólnak és nem ellenük!” – írta az államtitkár.

Hirdetés