Óriási kamionsorok a magyar-román határon

A magyar határrendészek illegális bevándorlókat keresnek.
Hirdetés

A magyar határrendészek fokozott ellenőrzése miatt torlódnak a kamionok a magyar-román határ fontosabb átkelőhelyein a román oldalon – számolt be kedd este a Digi 24 hírtelevízió.

A hírtelevízió helyszínen tartózkodó tudósítói a Nagylak és Csanádpalota közötti autópálya-határátkelőhelyen ötórás várakozást, a Bors és Ártánd közötti határátkelőhelyen több mint négyórás várakozást jelentettek. Mindkét határátkelő romániai oldalán több kilométeres kamionsor alakult ki.

A hírtelevízió szerint a torlódás amiatt alakult ki, hogy a magyar hatóságok valamennyi kamiont alaposan átvizsgálnak illegális bevándorlókat keresve. A nagylaki határátkelőhelyen kisebb összetűzés is történt néhány kamionsofőr között. A konfliktust az váltotta ki, hogy egy kamionos megpróbálta kikerülni a sort.

Öt nappal ezelőtt a Gyulavarsánd – Gyula határátkelőhelyen egy román rendszámú tartálykocsi tartályában találtak 42 illegális bevándorlót a határrendészek.

A román hatóságok azt javasolták a Magyarországra tartó kamionok sofőrjeinek, hogy válasszák a kevésbé forgalmas határátkelőhelyeket.

Hirdetés