Kelemen Hunor SMS-t küldött Liviu Dragneának

De a PSD támogatásáról nem volt szó a cotroceni-i konzultáción.
Hirdetés

Klaus Iohannis és az RMDSZ küldöttségének szerdai találkozóján nem esett szó arról, hogy a szövetség támogatna-e egy esetleges PSD-kormányt, amelynek Liviu Dragnea a vezetője – válaszolta újságírói kérdésre Kelemen Hunor a találkozó után.

„Erről nem beszéltünk az elnök úrral és még nincs hivatalos javaslat a kormányfő személyével kapcsolatban” – mondta az RMDSZ elnöke.

Tiszteletben kell tartani a törvényeket, a 2010/90-es törvényt is (amely tiltja, hogy jogerősen elítélt személyek tagjai legyenek a kormánynak – szerk. megj.) és az oktatási törvényt és az anyanyelvhasználatra vonatkozó törvényt is, mindegyiket – mondta Kelemen Hunor.

Szintén kérdésre válaszolva Kelemen elmondta: kedden délután SMS-ben gratulált Dragneának a választási győzelemhez.

„Más tárgyalások nem voltak, nem is találkoztunk, de gratuláltam neki – ez jólneveltség kérdése – és ő is gratulált nekem” – mondta.

Hirdetés

Az RMDSZ küldöttsége a döntéshozatali és pénzügyi decentralizációról, a nemzeti kisebbségek jogainak védelméről, az anyanyelvhasználatról beszélt Klaus Iohannissal – közölte Kelemen Hunor.

A szövetséget Kelemen mellett Kovács Péter ügyvezető elnök és Biró Rozália az SZKT elnöke képviselte a szerdai konzultáción.

Hirdetés