Vezetőcsere az RMDSZ Maros megyei szervezete élén

Brassai Zsombor lemondása után Péter Ferenc veszi át ideiglenesen az elnökséget.
Hirdetés

Lemondott tisztségéből Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke. A szervezet elnöki tisztségét ideiglenesen Péter Ferenc, Maros megyei tanácselnök veszi át Kelemen Hunor szövetségi elnök megbízásából. Brassai a parlamenti választások másnapján mondott le tisztségéből, miután az RMDSZ két szenátori és három képviselői hellyel megnyerte a választásokat a megyében.

„Péter Ferenc úgy értékelte, hogy a Maros megyei szervezetnek egy egészséges belső önértékelést kell tartania, annak érdekében, hogy a választáson elért jó eredményeknek tükrében méltó módon folytathassa érdekképviseleti munkáját. A szervezet ideiglenes elnökeként megköszönte Brassai Zsombor tevékenységét. A rendkívüli tisztújító közgyűlésre jövő év elején kerül sor.” – áll az RMDSZ közleményében.

Péter Ferenc, aki a Maros megyei RMDSZ kampányfőnöke volt, kedden azt nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy Brassai Zsombor nem indokolta meg lemondását és minden bizonnyal személyes okok miatt mondott le.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetéből egyes források azt állítják, hogy a volt elnöknek, Brassai Zsombornak az elmúlt időszakban csökkent a párton belüli népszerűsége, ezt bizonyítja az is, hogy a szenátorjelöltek rangsorolási szavazásán csak az utolsó helyet kapta meg. 

Hirdetés