Akar Ön polgármesteri hivatalt venni?

Ha akar, most megteheti. Nem vicc!
Hirdetés

Bizony, kies honunkban erre is nyílik lehetőség. Máris mondjuk, hogyan. A sztori ott kezdődik, hogy a Bihar megyei Papfalva polgármesteri hivatala három éves szerződést kötött az akkori közbiztonsági szolgálattal. Négy alkalmazott ügyelt a rendre a faluban, havi 750 lej fejében. 2008-ban további három évre meghosszabbították a szerződést, dupla áron. Ám a polgármesteri hivatal egy idő után „elfelejtett” fizetni. Az adósság meg csak gyűlt, a büntetésekkel együtt.

Dorin Curtean, Papfalva polgármestere azt nyilatkozta, hogy a számla értéke másfél milliárd régi lej volt, ám a büntetésekkel együtt az adósság kétmilliárd nyolcszázezer lejre rúgott.

2012-ben a polgármesteri hivatal ugyan kifizette az alapadósságot, kormánypénzből. Ám a margittai törvényszék úgy rendelkezett, a büntetéseket is ki kell fizetni. És erre már nem volt kormánypénz.

Az idő telt, és egy szép nap a biztonsági szolgálat egyszerűen úgy döntött, eladja az épületet a hivatal feje fölül. Szépen kiírták a licitet, másfél millió új lej kikiáltási árral. Az épület egyébként csinos: 2012-ben épült, van neki földszintje, emelete, manzárdja, van benne légkondi, korszerű berendezések, termopán ablakok, minden, ami kell.

Az első liciten nem jelent meg senki. Ioan Sala, a biztonsági szolgálat igazgatója elmondta: a következő lépés az, hogy 25%-kal csökkentik a kikiáltási árat. Ha így sem jelentkezik senki, megveszik ők, és később találnak új vevőt az épületre.

Hirdetés

A következő licitre január 7-én kerül sor. Tehát, ha valakinek kedve szottyan rá, lazán beszerezhet magának egy polgármesteri hivatalt Bihar megyében.

 

Képünk illusztráció.

Hirdetés