A legelőből szerzett illetéktelen hasznot Csernáton polgármestere

Az RMDSZ-es elöljárót bíróság elé állítja a DNA.
Hirdetés

Bíróság elé állítja a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Bölöni Dávidot, Csernáton polgármesterét európai alapok jogtalan megszerzése miatt – írja az Agerpres. A DNA közleménye szerint a Kovászna megyei település elöljárója hamis vagy nem teljes mértékben a valóságot tükröző dokumentumokat és nyilatkozatokat használt fel rosszhiszeműen, hogy európai pénzalapokra tegyen szert.

Az ügyészek szerint 2008-2009-ben Bölöni Dávid polgármesteri minőségében valótlan adatokat tartalmazó dokumentációt nyújtott be a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökséghez (APIA) a területalapú támogatás megszerzése érdekében. Az elöljáró így 738 hektárnyi legelőre kapott támogatást, amelyet valójában nem ő, hanem más gazdák használtak, akik ki is fizették a legeltetési illetékeket. A bérleti szerződéseket eltitkolta az APIA elől, sőt, olyan dokumentumokat nyújtott be, amelyek hamisan azt igazolták, hogy az illető legelőkre nem köttetett bérleti vagy haszonbérleti szerződés, és nem fizettek használatukért illetéket – állítja a DNA.

Az APIA polgári félként vesz részt a perben, visszakövetelve a támogatásként nyújtott 312.289 lejt. Bölöni Dávid több ingatlanját zárolta a vádhatóság. Perét a Kovászna Megyei Törvényszék tárgyalja. 

Hirdetés