Továbbra sem gyakorolhatja alpolgármesteri teendőit Horváth Anna

Az ügyészség meghosszabbította bírósági felügyeletét.
Hirdetés

„Az ügyészség ma meghosszabbította ügyemben a bírósági felügyelet és ezen belül az alpolgármesteri munkámtól való eltiltásomat” – jelentette be szerdán késő este a Facebook-oldalán Horváth Anna. A kolozsvári alpolgármester a döntést a csütörtöki nap folyamán megfellebbezi.

Horváth Anna úgy értékeli, hogy az eljárás megfelelő lebonyolítása nem lehet érv az eltiltására, mivel az elmúlt 60 nap alatt valamennyi tanút kihallgatták, a vizsgálat végéhez közeledik.

„Bár én nem nyilatkozhatok a kivizsgálás menetéről, de fontosnak tartom elmondani, hogy a híresztelésekkel ellentétben, nem bármiféle feljelentés alapján, hanem a február óta elkezdődött teljes körű nemzetbiztonsági megfigyelésemből származó lehallgatások értelmezései ürügyén indult ellenem eljárás” – szögezi le.

Horváth Anna – megköszönve a kolozsvári emberek szolidaritását és kiállását – továbbra is bízik abban, hogy be tudja bizonyítani ártatlanságát, végtelenül sajnálja viszont, hogy ily módon a kolozsvári magyar közösség legitim érdekképviselete szenved kárt.

Hirdetés

A Horváth Anna-ügyről itt, itt és itt tájékozódhat.

Hirdetés