Öngyilkos lett a nagysinki katonai bázison holtan talált tizedes

Bár nem találtak nála búcsúlevelet, minden jel arra mutat, önkezűleg vetett véget az életének a 28 éves tizedes.
Hirdetés

Nyomozást indított a Kolozs Megyei Katonai Ügyészség a 01945-ös számú nagysinki egységben fejbelőtt fiatalember ügyében. A Kolozs Megyei Katonai Ügyészség vezetője, Viorel Siserman ezredes az AGERPRES hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy az ügyben már több személyt kihallgattak, megtörtént a helyszínelés, és az első vizsgálatokból az derült ki, hogy a tizedes öngyilkosságot követett el.

„A katonánál nem találtunk levelet, ami megmagyarázhatná az öngyilkosságot. A mi meglátásunk szerint öngyilkosságról van szó. A fiatalember temetését követően a szülőket is kihallgatjuk majd” – tette hozzá a Kolozs Megyei Katonai Ügyészség vezetője. Az ezredes elmondta, két-három héten belül, a kórbonctani eredményeket követően pontosabb információik lesznek az esetről.

Toma Pirău tizedest kedd este találták holtan a Brassó megyei nagysinki (Cincu) katonai bázison. A 28 éves fiatalember fején lőtt seb volt, amelyet a vizsgálatok szerint saját fegyvere ejtett. A 01945-ös számú egység közleménye értelmében a katona holttestére az őrhelyen találtak rá. A férfi egyedülálló volt, és 2009 óta dolgozott a román hadsereg kötelékében. Az idei pszichológiai alkalmassági vizsgát sikerrel vette.  

Hirdetés