A PSD és Szűz Mária? Igen!

Kampányban a pártok bármire képesek. Bármire is.
Hirdetés

Nagyon eltalálta a PSD, hogy mivel kell kampányolni. Nem mást, mint egy magát Szűz Máriát és a kis Jézust ábrázoló képet helyezték a párt logója mellé egy ortodox kalendáriumnak nevezett kampányanyagon, amelyet Argeş megyében osztogattak a jámbor választópolgároknak.

A PSD megyei kampányfőnöke szerint idén először osztogatnak ilyen vallásos naptárakat. Ennek az az oka – mondja –, hogy az egyház túl későn kezdi osztogatni. Értsd: a választások után.

A gátlástalan propagandaanyagokat ötezer példányban osztják szét, az istenfélő ortodoxok megkapják mellé a PSD-jelöltek névsorát és programját is.

„Ez egy minőségi és ízléses termék. Nem kampányanyag. Nem írja sehol, hogy szavazzanak! Ott van rajta a PSD-logó, de nem írja, hogy szavazzanak” – mondta Ion Georgescu megyei kampányfőnök.

Hirdetés

A Román Ortodox Egyház Patriarkátusának szóvivője szerint az egyháznak semmi köze a kezdeményezéshez és nem is adott engedélyt ilyen naptárak osztogatásához. „Ez a PSD-sek akciója, amelyben egy nem odaillő vallási szimbólumot használnak. Most értesültem erről. A Patriarkátus nem támogat ilyen akciókat” – nyilatkozta Vasile Bănescu szóvivő.

A „szociáldemokrata ortodox naptár” megtekinthető itt.

Hirdetés