Semjénnek is szerepe volt abban, hogy az EMNP nem indul a választáson

És örül, hogy ilyen bölcs döntést hoztak.
Hirdetés

Semjén Zsolt magyar kormányfőhelyettes hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy neki is szerepe van abban, hogy a romániai parlamenti választásokon az RMDSZ-MPP indul, az EMNP pedig nem – írta az Index.hu.

Semjén szerint hosszas egyeztetéseket folytattak mindhárom romániai magyar párttal, aminek a végén az EMNP vezetősége belátta, hogy ha külön indulnának, azzal veszélyeztetnék a magyar érdeket. Mint mondta, örül annak, hogy a legkisebb erdélyi magyar pártban ilyen bölcs döntést hoztak.

Semjén Zsolt:

„Komoly tárgyalásokat folytattunk mindhárom erdélyi magyar politikai erővel, hogy most, amikor össze kell fogni, akkor az optimális konstrukciót találjuk meg. Ez szerencsére létrejött az RMDSZ és az MPP közötti megállapodással. Majd annyit el tudtunk érni az EMNP-nél – hosszas tárgyalásokkal és megbeszélésekkel –, hogy miután nincs, vagy nagyon nagyon pici reális esélye lett volna annak, hogy mandátumot tudjanak szerezni, ezért felelőtlenség lett volna megítélésem szerint elindulni. Csak örömömet tudom kifejezni, hogy belátták azt, hogy ezért nem indulnak ezen a választáson és nem támogatnak független jelölteket sem”.

Az Index.hu videója megtekinhető itt.

Hirdetés