Összeütközött két mozdony

Az egyik mozdonyvezető meghalt, a másik megsérült a frontális ütközésben.
Hirdetés
Frontálisan ütközött két mozdony kedd délután a Târgu-Jiuhoz tartozó Bârseşti település állomásán – írja a Mediafax hírügynökség. Egy 49 éves mozdonyvezető meghalt, a másik mozdonyt kezelő, 53 éves mozdonyvezetőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
 
Az állomáson egy húsz vagonból és egy mozdonyból álló szerelvény állt, ehhez akartak még egy mozdonyt csatlakoztatni, nyilatkozta Andrei Lazăr. A Gorj megyei rendőrség szóvivője szerint nem tudni, mi okból, de a csatlakoztatni kívánt mozdony túl nagy sebességgel közeledett a szerelvényhez, és frontálisan ütközött az álló vonat mozdonyával.
 
Mindkét mozdonyvezető a teherszállítással foglalkozó CFR Marfă alkalmazottja, azon az állomáson pedig csak tehervonatok állnak meg.
 
A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés gyanújával nyomoz, a Gorj megyei munkafelügyelőség pedig egyértelműen munkabalesetnek minősítette az esetet, és ilyenként vizsgálja.
 
Múlt héten Aradon történt némileg hasonló baleset: a mozdonyvezető olyan sebességgel vezette neki a mozdonyt egy tehervonatnak, hogy az első vagon felgyűrődött a másodikra. Akkor megállapították, mindkét vétkes vasutas ittas volt.

Hirdetés