Csak „tiszta” politikusokat hív meg december elsejére Iohannis

Akinek gondja van az igazságszolgáltatással, lépjen egyet hátra – mondta.
Hirdetés

Jelezni kell, hogy a legfelsőbb szintről támogatjuk a politikai élet megtisztulását, ezért döntött úgy, hogy nem küld meghívást azon személyeknek, akiknek gondjuk van az igazságszolgáltatással – nyilatkozta kedden Klaus Iohannis államelnök.

„Az ország nemzeti ünnepéről beszélünk, ezt a napot a nagyon látványos ünnepségeknek szenteljük, amelyek a román állam jellemét, vagyis az egységes jogállam, NATO-tag és európai állam vonásait hivatottak kiemelni. Mi a december elsejei ünnepségek során nemcsak Románia múltjáról szeretnénk megemlékezni, hanem körvonalazzuk országunk jövőjét is. A jövő az európai uniós és a NATO-értékek tiszteletben tartásán alapszik és ezeknek van egy nagyon erős közös nevezőjük: a jogállam, és úgy gondolom, erős jelzéseket kell adni arra vonatkozóan, hogy a legfelsőbb szintről támogatjuk a politikai élet megtisztulását” – mondta el Iohannis a Cotroceni-palotában.

Az államelnök hangsúlyozta, a demokratikus államokban van egy olyan szokásjog, amely alapján azok a politikusok, akiknek valamilyen gondjuk van az igazságszolgáltatással, függetlenül attól, hogy ártatlanok vagy sem, tesznek egy lépést hátra.

„Nálunk ez a szokásjog nincs betartva. És mivel ezen a téren hiányosság van, ennek értelmében küldtem a meghívókat is, ahogyan már tudják” – tette hozzá az államfő.

Hirdetés