Mi köze Soros Györgynek a romániai választási kampányhoz?

Aki vádol: Ponta és Ghiţă. Aki perel: Nicuşor Dan.
Hirdetés

Bepereli Nicuşor Dan, a Románia megmentéséért Szövetség (USR) elnöke Victor Pontát és Sebastian Ghiţă-t, mivel a két szociáldemokrata politikus folyamatosan azt állítja, hogy a júniusi helyhatósági választások előtt létrejött, azóta egyre népszerűbb USR mögött Soros György amerikai üzletember áll.

Nicuşor Dan rágalmazás miatt pereli a PSD két politikusát és fejenként 500 ezer lejes kártérítést követel tőlük.

Ezentúl mindenki perre számíthat, ha azzal vádolja az USR-seket, hogy Soros  emberei – figyelmeztetett az USR elnöke csütörtökön a Bukaresti Törvényszék előtt, ahol iktatta perbehívási kérelmét.

Victor Ponta s Sebastian Ghiţă korábban többször is azt állították, hogy az USR a Soros György által támogatott civil szervezetek körében és támogatásával jött létre.

Nem sokkal azt követően, hogy Nicuşor Dan a bíróságon járt, Victor Ponta azt posztolta Facebook-oldalára, hogy továbbra is beszélni fog arról, hogy mennyire „nemzetellenesek” és károsak „a Soros György által támogatott romániai és kelet-európai alapítványok és bizonyos személyek”.

Hirdetés

Ezt onnan tudja – írja Ponta –, hogy kormányfőként és pártelnökként rálátása volt olyan dokumentumokra és adatokra, amelyek állításait alátámasztják.

Ponta egy illusztrációval is nyomatékosítja Facebook-posztját, Soros nevét természetesen Sörosnak írja, az oly elterjedt tudom-hogy-valami-külföldi-ékezet-kell-de-lusta-vagyok-utánanézni hagyomány szerint:

Hirdetés