A fürdőkádban kívánt szülni egy kolozsvári nő – a csecsemő meghalt

Az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.
Hirdetés

Otthonában, a fürdőkádban kívánta vízben megszülni gyerekét egy kolozsvári nő vasárnap éjjel, de az újszülött meghalt.

Mivel a szülés során komplikációk léptek fel, a nő a 112-es sürgősségi számon kért segítséget, a mentők pedig a csecsemőjével együtt a kolozsvári 1-es nőgyógyászati klinikára szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni az újszülött életét.

A tragédiáról Florin Stamatian, a klinika igazgatója beszélt egy sajtótájékoztatón, amelyet abból az alkalomból tartottak, hogy a klinikán beüzemeltek egy koraszülöttek vagy más egészségügyi problémával született csecsemők ellátását szolgáló korszerű berendezést.

Gabriela Zaharia, a klinika újszülött osztályának vezetője szerint a csecsemőnek esélye sem volt a túlélésre, az orvosok semmit nem tehettek. Mint mondta, még nem tudják pontosan, hogyan történt az otthonszülés, de gyaníthatóan segítséggel, dúla részvételével, különben az anya nem tudhatta volna, hogy az újszülött a 10-es skálán 2-es Apgar-értékkel jött a világra. Az anya csak annyit árult el, hogy a szülés vízben történt – mondta. Az orvos arra figyelmeztetett, hogy az otthonszülés veszélyeztetheti az anya és a csecsemő életét is.

Hirdetés