Sírva könyörgünk, a PNL vegyen már fel egy kampányszakembert!

Az Alina Gorghiu-videó után azt hittük, nincs alább. De van! Van!
Hirdetés

Egészen furcsa dolgok történnek a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kampánystábjában. Istenbizony nem akartunk rájuk szállni, de hát tálcán hozzák az alkalmat.

A múlt héten Alina Gorghiu PNL-elnök állt elő egy szörnyű videóval, amitől vélhetően azt reméli, hogy az embernek a PNL-felirat felé mozdul majd a pecsétet tartó keze december 11-én. Ehelyett az ember az egyik kezével elfehéredésig kapaszkodik az asztal sarkába, a másikat meg a szája elé kapja és belemormog egy hűzbazmeget.

Erre most itt van az új alkotás. Ez nem videó, csak egy sima választási plakát, poszter, nevezzük aminek akarjuk. A képen a PNL bukaresti jelöltjeinek szína-java látható és eddig minden rendben van. A gond a háttér: a szoborcsoport (Ion Bolborea Pojácák szekere című alkotása) a bukaresti Nemzeti Színház előtt áll és a zseniális Ion Luca Caragiale színdarabhőseit ábrázolja: többek között ott van Farfuridi, Brânzovenescu, Caţavencu, a részeges polgár, Trahanache, Pristanda – vagyis Az elveszett levél hősei. Namármost, a színdarab a választásokról, pontosabban a választások elcsalásáról szól, amelyben az említett hősöknek (a demagóg, hazug politikus, az egyszerű polgár, a bürokrata funkcionárius) kulcsszerepe van.

És még van három hét a választásokig, vajon mi van még a PNL tarsolyában?

Hirdetés