Turista Kolozsváron | Fotó: Szabó Tünde
Helló, turiszt!
szabot
2016. november 15. kedd, 20:33
És másfél milliárd eurót költenek el itt. Többen is jönnének, ha jobbak lennének az utak.
Idén 1,3 millió külföldi turista látogatott Romániába, ez 20 százalékkal több, mint 2015 ugyanezen időszakában – jelentette ki kedden Déván Gheorghe Fodoreanu, a Romániai Turisztikai Munkáltatók Szövetségének (FPTR) alelnöke. 
 
A legtöbb turista Németországból érkezett, majd Franciaország, Anglia, Olaszország és Spanyolország következik. 
 
Az alelnök szerint a növekedéshez "a kedvező Európai helyzet' is hozzájárult. További növekedést lehetne elérni a szállítási útvonalak modernizálásával, amely lehetővé tenné, hogy egyik turisztikai célponttól a másikig hamarabb lehessen elérni. 
 
A szakember szerint 2016-ban a külföldi turisták utáni bevétel eléri az 1,5 milliárd eurót. 
 
Fodoreanu rámutatott: a külföldi turisták utáni jövedelem a nemzeti össztermék 1,5 százalékát teszi ki, míg ez a szám Bulgária esetében 3,5%, Magyarország esetében pedig eléri a 12-14 százalékot. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/18050
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.