Turista Kolozsváron | Fotó: Szabó Tünde
Helló, turiszt!
szabot
2016. november 15. kedd, 20:33
És másfél milliárd eurót költenek el itt. Többen is jönnének, ha jobbak lennének az utak.
Idén 1,3 millió külföldi turista látogatott Romániába, ez 20 százalékkal több, mint 2015 ugyanezen időszakában – jelentette ki kedden Déván Gheorghe Fodoreanu, a Romániai Turisztikai Munkáltatók Szövetségének (FPTR) alelnöke. 
 
A legtöbb turista Németországból érkezett, majd Franciaország, Anglia, Olaszország és Spanyolország következik. 
 
Az alelnök szerint a növekedéshez "a kedvező Európai helyzet' is hozzájárult. További növekedést lehetne elérni a szállítási útvonalak modernizálásával, amely lehetővé tenné, hogy egyik turisztikai célponttól a másikig hamarabb lehessen elérni. 
 
A szakember szerint 2016-ban a külföldi turisták utáni bevétel eléri az 1,5 milliárd eurót. 
 
Fodoreanu rámutatott: a külföldi turisták utáni jövedelem a nemzeti össztermék 1,5 százalékát teszi ki, míg ez a szám Bulgária esetében 3,5%, Magyarország esetében pedig eléri a 12-14 százalékot. 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/18050
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.