Népszerűek a plasztikai sebészeti beavatkozások Romániában

Nem olcsó mulatság, de a látszat mindennél fontosabb.
Hirdetés

Mellnagyobbítás, orrplasztika, ajakfeltöltés, zsírleszívás, szemhéjplasztika – ezek a legnépszerűbb beavatkozások, amiket Romániában igényelnek az emberek az plasztikai sebészektől.

A plasztikai sebészhez forduló nők száma egyre nagyobb, de egyre több férfi is végeztet esztétikai beavatkozásokat. Húsz évvel ezelőtt például szinte kizárólag csak nők kérték orruk átműtését, jelenleg a férfiak is egyre gyakrabban fordulnak orvoshoz ilyen ügyben – mondja Noela Elena Ionescu plasztikai sebész.

A leginkább igényelt beavatkozás a nők körében a mellplasztika, de nagyon népszerű a zsírleszívás, a szemhéjplasztika és az orr-korrekció. A férfiak körében a kevésbé invazív beavatkozások a népszerűek, mint a például a botoxos vagy hialuronsavas ránckezelés, de ha kés alá fekszenek, akkor leginkább orr- és szemhéjplasztikát, zsírleszívást, illetve pénisznövelést igényelnek.

A páciensek gyakran jönnek konkrét elképzelésekkel és igényekkel – mondja Radu Panţuru esztétikai sebész – és Angelina Jolie ajkait, Mila Kunis orrát, Kim Jardashian fenekét akarják maguknak is.

A magánklinikákon végzett beavatkozások nem olcsók, egy mellimplantátum beültetése 2 500-3 000 euróba, egy zsírleszívás 1 000-4 000 euróba keül. Az orrplasztika ára 1 500-2 000 között mozog, míg egy fenékimplantátum 3 000 euróba is kerülhet.

Hirdetés