Az arisztokrácia visszavág

Az arisztokrácia vonzó. Mindig is az volt. És most itt egy új könyv róluk. Lehet csemegézni.
Hirdetés

Úgy tűnik, Csinta Samu jól megél az arisztokráciából. Legalábbis a téma szintjén. Erdély újranemesítői  Arisztokraták honfoglalása című, ugyancsak sikeres könyve alig pattant elő a nyomda boszorkánykonyhájából, és már itt is van a második kötet, amelyet szintén a Heti Válasz Kiadó adott ki. A második kötet címe elegánsan variálja az elsőét: Arisztokraták honfoglalása – Erdély újranemesítői II.

De a címen és tartalmon való elrágódás a kritika és az utókor feladata. Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy a nagy érdeklődésre számot tartó kötetet Kolozsváron is bemutatják, nevezetesen november 16-án, szerdán délután 18.00 órai kezdettel, a kolozsvári Állami Magyar Opera aulájában.

A könyvön és a szerzőn kívül jelen lesznek azok is, akik a művet bemutatják, körülbeszélik, és különféle kontextusokkal látják el: Papp Attila Zsolt költő, szerkesztő, kollégánk, Laczkó Vass Róbert színművész és Bardocz Botond zeneakadémiai hallgató.

No meg a mélyen tisztelt publikum, ha veszi a fáradtságot, és odamegy. Márpedig menjen csak oda szépen, mert jó a könyv (belenéztünk), jó a szerző (bele azért nem néztünk), a hely, az alkalom, meg minden.

Hirdetés