Megszűnt Beke és Szőcs házi őrizete

Nem fellebbezett a DIICOT a bíróság korábbi döntése ellen.
Hirdetés

Megszűnik a székelyföldi merényletkísérlettel vádolt Beke István és a felbujtással vádolt Szőcs Zoltán házi őrizete. A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) nem fellebbezett ugyanis a kényszerintézkedést hatósági felügyeletre enyhítő november 4-ei bírósági döntés ellen.

A végzést kimondó bukaresti táblabíróság illetékese az MTI-nek elmondta, pénteken értesítették a rendőrséget a kényszerintézkedés enyhítéséről.

A hatósági felügyelet idejére megtiltják Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak, hogy közvetlenül vagy közvetve kapcsolatba lépjenek egymással vagy az ügy tanúival, nem vehetnek továbbá részt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és a Szent László Serege egyesület rendezvényein, engedély nélkül nem hagyhatják el Romániát, és időközönként jelentkezniük kell a hatóságoknál.

Bekét és Szőcsöt 2015 decemberében helyezték előzetes letartóztatásba, július elején házi őrizetbe kerültek. A két kézdivásárhelyi férfi ellen májusban emelt vádat a DIICOT. Az ügyészek szerint Beke István és Szőcs Zoltán december 1-jén bombát akart robbantani Kézdivásárhely központjában, ahol a román közösség a nemzeti ünnep alkalmával gyűlt össze.

Hirdetés