Fotó forrása: Digi 24
Képtelen kémregény
Timi
2016. november 9. szerda, 18:22
A bíró szerint a DIICOT kifelejtett egy vádpontot.

A Bukaresti Törvényszék a vádalku módosítását kérte szerdán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségtől (DIICOT) a Black Cube-ügyben érintett David Geclowitz izraeli állampolgár esetében úgy, hogy foglalják bele a szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt kiszabott kiegészítő büntetést is. Bukaresti Törvényszék bírója megállapította, hogy a David Geclowitz izraeli állampolgárral kötött vádalku nem tartalmazza a szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt kiszabott kiegészítő büntetést. A bíró ötnapos határidőt szabott a nyomozóhatóságnak, hogy pótolja ezt a hiányosságot. A tárgyalás november 14-én folytatódik.

Miután a Black Cube-ügy két izraeli vádlottja, Ron Weiner és David Geclowicz is beismerő vallomást tett, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséggel (DIICOT) kötött vádalku értelmében mindkettejüket három év felfüggesztett börtönbüntetésre és közmunkára ítélik.

A Black Cube-ügyben rajtu kívül vád alá Yossi Barkshtein szintén izraeli állampolgárt, akinek azonban sikerült elmenekülnie az országból. Ellene letartóztatási parancsot adtak ki.

Ron Weinert és David Geclowiczot azzal vádolják, hogy bűnszervezetet létesítettek, és különféle informatikai bűncselekmények révén a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyészt kompromittáló információkra próbáltak szert tenni. Ugyanebben az ügyben bűnvádi eljárás indult a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori terrorelhárítási vezetője, Daniel Dragomir ellen is, aki jelenleg vizsgálati fogságban van.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/17966
Csúnyán megfizetjük a sztrádák hiányát: az elmúlt tíz évben egy kisvárosnyi ember halt meg közlekedési balesetben Romániában.
Ha azt hitte valaki, a román sajtó teljesen szételemezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszédét, hát tévedett.
Az EKE augusztusi teljesítménytúrája teljesen kimerít és teljesen feltölt. Kipróbáltuk, működik.
Ha az ember elolvassa a szöveget, azt a kérdést is felteheti magának, hogy ez a cikk jogos felháborodásból, vagy éppen megrendelésre született.
A megtámadott emberek állapota súlyos.
Kolozsváron huszadik éve rendezik meg a Szent István-napi Néptánctalálkozót, amely kilenc éve a Kolozsvári Magyar Napok egyik állandó és fő tartópillére is.
Egyelőre nem tudni, hogyan került az állat a sztrádára.
Két ex-Real Madridos játékossal erősített a kolozsvári focicsapat.
A hírszerző szolgálat arra gyanakszik, hogy keletről érkezik a baj.
Pár, jelenleg használaton kívüli parkolási táblán a magyar felirat az első, a román pedig csak a második, ezért Dan Tanasă újabb pert indított Ráduly Róbert Kálmán ellen. Ez az idei negyedik.
Ha eltekintünk a politikai érvelés szövevényétől és összehasonlítjuk a fővárosi tüntetést más hasonlókkal, kínálkozik pár magyarázat. Horațiu Pepine írása.
Egy normális országban nem feltétlenül elegáns tahó módon szidni a kormányt. Romániában viszont, úgy tűnik, épp erre van szükség. Andrei Pleşu szövege.
A marosvásárhelyi zenekar kizárólag magyar nyelvű, saját szerzeményekkel jelentkezik.
Az örmény FC Alaskert ellen aratott ötgólos győzelem a csapat legnagyobb arányú sikere a nemzetközi kupákban.