Fotó forrása: Digi 24
Képtelen kémregény
Timi
2016. november 9. szerda, 18:22
A bíró szerint a DIICOT kifelejtett egy vádpontot.

A Bukaresti Törvényszék a vádalku módosítását kérte szerdán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségtől (DIICOT) a Black Cube-ügyben érintett David Geclowitz izraeli állampolgár esetében úgy, hogy foglalják bele a szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt kiszabott kiegészítő büntetést is. Bukaresti Törvényszék bírója megállapította, hogy a David Geclowitz izraeli állampolgárral kötött vádalku nem tartalmazza a szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt kiszabott kiegészítő büntetést. A bíró ötnapos határidőt szabott a nyomozóhatóságnak, hogy pótolja ezt a hiányosságot. A tárgyalás november 14-én folytatódik.

Miután a Black Cube-ügy két izraeli vádlottja, Ron Weiner és David Geclowicz is beismerő vallomást tett, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséggel (DIICOT) kötött vádalku értelmében mindkettejüket három év felfüggesztett börtönbüntetésre és közmunkára ítélik.

A Black Cube-ügyben rajtu kívül vád alá Yossi Barkshtein szintén izraeli állampolgárt, akinek azonban sikerült elmenekülnie az országból. Ellene letartóztatási parancsot adtak ki.

Ron Weinert és David Geclowiczot azzal vádolják, hogy bűnszervezetet létesítettek, és különféle informatikai bűncselekmények révén a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyészt kompromittáló információkra próbáltak szert tenni. Ugyanebben az ügyben bűnvádi eljárás indult a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori terrorelhárítási vezetője, Daniel Dragomir ellen is, aki jelenleg vizsgálati fogságban van.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/17966
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.
Kisebbség-kisebbség, nem mindegy, hogy melyik? – gondolhatták az illetékesek.
Aztán jól megfenyegették pénzbírsággal az oktatási tárcát. Most biztos átgondolják.
A kedves kormány tejjel-mézzel folyó Kánaánt ajánl a nyugdíjasoknak. És a szükséges pénzt például az autópályáktól veszi el.
Sőt, megújulnak az istenházák Kolozsváron.
A tulajdonos azt ígéri, Erdély legszebb terasza fog működni a majdani szálloda udvarán.
Az önkormányzat nagy erőbedobással, a szállásadók csillagászati árakkal készülnek a Nagy Napra.