Fotó forrása: Digi 24
Képtelen kémregény
Timi
2016. november 9. szerda, 18:22
A bíró szerint a DIICOT kifelejtett egy vádpontot.

A Bukaresti Törvényszék a vádalku módosítását kérte szerdán a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészségtől (DIICOT) a Black Cube-ügyben érintett David Geclowitz izraeli állampolgár esetében úgy, hogy foglalják bele a szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt kiszabott kiegészítő büntetést is. Bukaresti Törvényszék bírója megállapította, hogy a David Geclowitz izraeli állampolgárral kötött vádalku nem tartalmazza a szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt kiszabott kiegészítő büntetést. A bíró ötnapos határidőt szabott a nyomozóhatóságnak, hogy pótolja ezt a hiányosságot. A tárgyalás november 14-én folytatódik.

Miután a Black Cube-ügy két izraeli vádlottja, Ron Weiner és David Geclowicz is beismerő vallomást tett, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészséggel (DIICOT) kötött vádalku értelmében mindkettejüket három év felfüggesztett börtönbüntetésre és közmunkára ítélik.

A Black Cube-ügyben rajtu kívül vád alá Yossi Barkshtein szintén izraeli állampolgárt, akinek azonban sikerült elmenekülnie az országból. Ellene letartóztatási parancsot adtak ki.

Ron Weinert és David Geclowiczot azzal vádolják, hogy bűnszervezetet létesítettek, és különféle informatikai bűncselekmények révén a Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyészt kompromittáló információkra próbáltak szert tenni. Ugyanebben az ügyben bűnvádi eljárás indult a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori terrorelhárítási vezetője, Daniel Dragomir ellen is, aki jelenleg vizsgálati fogságban van.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/17966
A kincses város teátrumának előadása három díjat is nyert a pécsi fesztiválon.
A szuverén, egységes és oszthatatlan főromán vezérek elmagyarázzák. Hogy a magyarok is értsék. Vigyázat: POSZT-TRIANONI HUMORVESZÉLY!
Szigeti Enikő azt kéri Kelemen Hunortól, hogy váltsa le, vagy küldje kommmunikációs továbbképzésre Kali Istvánt.
Argentina után Peru is kihagyott egy büntetőt. Az akciógólokat ma szűken mérték a csapatok.
A törvényszék első fokon úgy ítélte meg, hogy nem szükséges érvényteleníteni az önkormányzati határozatot, mely lehetővé teszi a magyar feliratozást az iskolákban.
A Főpap, a Papok, a Kóristák, a Mártír/Tanúságtévő, a Jó Hívő és a többiek, megannyi figura a román hatalom színjátékában.
A nagybányai polgármester keresetlen szavakkal hajtotta el a vérbe a bukaresti vízfejet. Igaz, elsősorban gazdasági okokat sorolt fel az autonómia mellett, de már ez is nagy dolog.
A spanyolok gólgazdag döntetlent játszottak a portugálokkal, Uruguay megszenvedett a győzelemért a szívósan védekező Egyiptom ellen, Irán egyáltalán nem: marokkói öngóllal nyert.
A román nemzeti diskurzusban természetesen egyesülést illik mondani. Sőt, ha nem ezt mondja valaki, hazaáruló! De a tények makacs dolgok. Még a történelmiek is.
Vagyis, melyik lesz az a román párt, amely nyíltan felvállalja a burkolt Európa-ellenességet, és egyben csatlakozik a fujj, csúnya Visegrádi Csoporthoz?
Az egykori józsefkülvárosi művészmozit és nyári kertet veheti birtokba a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház.
Egy törvénytiszteletre kötelező törvényre van szüksége a hazának, a vadiúj nackópárt szerint. Aki pedig megszegi, mehet is a dutyiba.
Csütörtöktől egy hónapig (szinte) minden a foci körül forog.
A kormánypártok és az RMDSZ szerint az ártatlanokat, az ellenzék szerint a bűnösöket védi a futószalagon módosított büntető perrendtartás. A szenátus csont nélkül megszavazta.