Tömegbaleset az autópályán: 3 halott, 50 sebesült

A Bukarest-Konstanca autópályán több mint húsz gépkocsi rohant egymásba.
Hirdetés
Láncbaleset történt szombat reggel az A2-es autópályán, Lehliu település közelében, a 67-es kilométerkőnél. Korábban négy, délben három halálos áldozatról érkezett hír, a sérültek száma meghaladja az ötvenet.
 
George Grigore, a közlekedési rendőrség helyettes vezetője ismertette délben az első pontosabb vizsgálatok megállapításait: két baleset történt a ködben egymáshoz nagyon közel. A két balesetben összesen 29 gépkocsi rohant egymásba, köztük két személyszállító mikrobusz és egy furgon. Grigore elmondta, a baleset okát egyelőre abban állapították meg, hogy a sofőrök nem igazították a járműveik sebességét a köd miatt leromlott látási viszonyokhoz. 
 
A călăraşi-i készenléti felügyelőség vörös beavatkozási tervet léptetett érvénybe, miután szombat reggel az A2 autósztrádán legalább húsz gépkocsi ütközött, közöttük több mikrobusz is. Ovidiu Tătăranu, a felügyelőség szóvivője az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, a helyszínre tűzoltók, rohammentősök, mentőautók érkeztek Bukarestből, Călăraşi-ból és Konstancáról. 
 
Tătăranu korábban arról tájékoztatott, kilenc személyt kellett kiszabadítani az autók roncsai közül, négy személy meghalt, 39-en megsérültek, közülük néhányan súlyos állapotban vannak. A baleset 8:37-kor történt, és közrejátszott benne, hogy a sűrű köd miatt gyenge volt a láthatóság az úton. A köd miatt a SMURD helikoptereit sem lehet használni a mentésben. A bukaresti kórházakat felkészítették a sérültek fogadására. A sebesültek közül 12 személyt a lehliu-i kórházba, 5-öt a Pantelimon kórházba, 3-at a Bagdasar Arseni kórházba szállítottak, közölte Ovidiu Tătăranu, a Călăraşi-i Készenléti Felügyelőség szóvivője. 
 
A kedvezőtlen időjárás nehezíti az A2-es autópályán történt tömegbaleset sérültjeinek mentését, nyilatkozta Raed Arafat, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, a Sürgősségi Esetek Országos Felügyelőségének (DSU) vezetője. Hozzátette, Călăraşi-ból, Ialomiţáról és a fővárosból folyamatosan küldik a mentőalakulatokat. 
 
A hozzátartozók az A2-es autópályán történt tömegbaleset sérültjeiről két telefonszámon érdeklődhetnek: 021 – 264 85 15 és 021 – 264 85 16. 
 

Hirdetés