Voks populi
béel
2016. november 4. péntek, 13:51
Liviu Dragnea pártelnök megdorgálta túlbuzgó párttársait.

Nem vállalta fel Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a párt két szenátorának kezdeményezését, amellyel megpróbálták elérni, hogy a parlamenti választás napján, december 11-én a melegházasság tiltásáról szóló alkotmánymódosításról is népszavazást tartsanak.

A médiában megjelent hírekre reagálva Liviu Dragnea péntek délben sajtóértekezleten cáfolta, hogy a PSD mindkét voksolást - a parlamenti választást és az alkotmánymódosító népszavazást - december 11-én akarja megszervezni. Elismerte, hogy a PSD két szenátora erre vonatkozó törvénytervezetet terjesztett be, ugyanakkor azt állította, hogy kezdeményezésük nem élvezi a párt támogatását, és felszólította őket: vonják vissza tervezetüket.

A PSD elnöke hozzátette: a család meghatározásáról szóló kezdeményezés egy „mélyreható téma", december 11-én pedig a választóknak a pártok politikai ajánlatát kell mérlegelniük.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/17904
Az amúgy civilizáltabb hangvételű szövegből ismét csak az derül ki, hogy a magyarok, meg az oroszok, az EU... és a sorok között ott remeg a hazafias Erdély-féltés is.
Hát, ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Sabin Gherman írása az idei magyar nemzeti ünnep alkalmából. A centenáriumi évben.
Nem volt ellenfele a hivatalban levő államfőnek.
Nem az útviszonyoknak megfelelően autóztak.
Szombaton ünnepélyes keretek között tették le az új épület alapkövét.
Leállíttatták a kulturális és oktatási ügyekkel foglakozó British Council tevékenységét is.
Cătălin Cherecheș éppen a magyar nemzeti ünnepen sokkolta az ünneplő közösséget azzal, hogy nekiment a Németh László Elméleti Líceumnak.
Kattintás után kiderül! (Vagy nem, de legalább szavazhat róla.)
A „párhuzamos állam” elleni küzdelem szellemében a SRI és a DNA kapcsolatára kíváncsi a kormány.
És hogyan emlékezzünk rá? 1848 a népünnepély, az erőszak és a megdicsőülés között.
Eddig az volt a román diskurzus központi témája, hogy jaj, a magyarok elrabolták a nemzeti gázt. Most meg az, hogy a magyarok tulajdonképpen ráfaragtak a gázügyletre.
Arra kérik a magyarokat, hogy a napokban ne utazzanak Kárpátaljára.
Románia kettészakadt. Az egyik része Európához tartozik. A másik valamiféle fanarióta nagybirtokhoz. Sabin Gherman írása.
A mostohává forduló idő sem zavarta el a legkitartóbb ünneplőket.