Voks populi
béel
2016. november 4. péntek, 13:51
Liviu Dragnea pártelnök megdorgálta túlbuzgó párttársait.

Nem vállalta fel Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a párt két szenátorának kezdeményezését, amellyel megpróbálták elérni, hogy a parlamenti választás napján, december 11-én a melegházasság tiltásáról szóló alkotmánymódosításról is népszavazást tartsanak.

A médiában megjelent hírekre reagálva Liviu Dragnea péntek délben sajtóértekezleten cáfolta, hogy a PSD mindkét voksolást - a parlamenti választást és az alkotmánymódosító népszavazást - december 11-én akarja megszervezni. Elismerte, hogy a PSD két szenátora erre vonatkozó törvénytervezetet terjesztett be, ugyanakkor azt állította, hogy kezdeményezésük nem élvezi a párt támogatását, és felszólította őket: vonják vissza tervezetüket.

A PSD elnöke hozzátette: a család meghatározásáról szóló kezdeményezés egy „mélyreható téma", december 11-én pedig a választóknak a pártok politikai ajánlatát kell mérlegelniük.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/17904
Megkávéztatják a fáradt sofőröket az ünnepek alatt a magyar és román rendőrök.
Egyszerű matematika az egész: 210 ezer autóra alig 50 ezer parkolóhely jut.
Itt a lista, amelyiken ellenőrizheti, hogy az Ön települése köztük van-e.
Kolozsvár, Nagyvárad, Arad és Temesvár a hétvégén hivatalossá teszi koalícióját.
Ezt szokták mondeni azok a tökéletlen alakok, akiket a pártdinamika kulcspozíciókba juttat. Mindenki hibás, csak ők nem.
Amúgy Papp Attila Zsolt álnéven jár közöttünk. És bemutatták az új verskötetét Tengerkolozsváron, Vízierdélyben. Kicsit felugrottunk mellé a költői trámvájra.
Bő fél évvel később szóltak a magyaroknak is, hogy bonzsúr, alá lehet írni. Legfeljebb a Partiumra lett volna esélyük, de Románia győztesként azt is vitte.
Nem, kedves Olvasónk, ez nem vicc. De. Vagyis hát nem.
Még idén felavatják az új utasfelvételi részleget, de már készülnek az új terminál tervei is.
Az nem úgy van a gyulafehérvári nyilatkozatban, ahogy le van írva. Ja, a rendkívül okos szerző nagy tisztázási igyekezetében összekeveri a szemiotikát (jeltan) a szemantikával (jelentéstan).
Hiába esküdözött a FCSB főjuhásza, hogy őt nem győzhetik le a magyarok a centenárium alkalmából.
Párhuzamos valóságokat szül a kisebbségi jogok kérdése Erdélyben. Abban azonban mindenki egyetért, hogy csak papíron léteznek.
A klasszikus dió-alma-mogyoró már a múlté, manapság sokkal rafináltabb meglepetések terhelik a Mikulás zsákját és a szülők pénztárcáját.