Listálkodás
béel
2016. október 30. vasárnap, 11:36
Mivel nem a jelöltek, hanem a pártok támogatására kérték az aláírásokat.

Óvást nyújtott be a Polgári Magatartás, Szolidaritás, Cselekvés Alternatíva (Román betűszóval: ACASĂ – Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acțiune) az Arad Megyei Törvényszéken a Megyei Választási Iroda döntései ellen, amelyekkel jóváhagyta a december 11-i parlamenti választásokon induló szervezetek jelöltlistáit.

A szociáldemokraták vagy a nemzeti liberálisok mellett az RMDSZ jelöltlistái ellen is kifogást emeltek az aktivisták. Az Aradihirek.ro információja szerint az volt az érvük, hogy a választásokon való induláshoz szükséges aláírásgyűjtés során a pártok és nem a jelöltek támogatására kérték a támogatók szignóját.

A romániai bíróságok honlapján olvasható ítélet szerint a törvényszék szombaton elutasította a keresetet, de a döntés 48 órán belül megfellebbezhető.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/17816
Az ukrán nyelvű plakátok Ungvár, Munkács és Beregszász melletti főutak mentén jelentek meg.
Miután a Velencei Bizottság nyilvánosan is elkezdett aggódni a btk és az igazságügyi törvények módosításai miatt.
Ma még pompásan virítanak a gesztenyefák virágbugái a kolozsvári nemzeti színház oldalán. Október végén! De holnap már jön a hideg meg a zimankó. És az őszi tavasznak vége.
Ceaușescu a magyarok bőrén építgette a román nacionálkommunizmust, és reformok helyett szélsőséges nacionalizmussal takarózott, ahogy komolyabb válsághelyzetbe került.
Van remény? Erdély, a Partium és a Bánság szövetséget köt, hogy fejlesztési stratégiák terén bár, de leváljon a bukaresti bojárkormányról.
És ezzel még szinte semmit nem mondtunk a lesújtó kutatási eredményekről.
Ha tetszik, a mioritikus haza példásan bizonyított, már ami a rossz tanuló státust illeti. És a jelek szerint a tasli nem is fog soká késlekedni.
Határ a csillagos ég, persze, de itt az alapszükségletekről van szó.
Ötszáz éve is orvoshiány volt Erdélyben, nem csak ma.
Noha rém egyszerű forgatókönyv szerint zajlik ez a horrorfilm, elég sok pénzbe kerül. És alaposan ránk tud ijeszteni. Ja, és nem csak egy film.
Elvileg. Mert úgy lett kitalálva, hogy nem igazán ellenőrzi senki.
A román tudás fellegvárának lakói kábé csak a nacionalista hőbörgés szintjén fejtik ki tevékenységüket. Amúgy köszönik, jól élnek, és szarnak az utókorra. Sabin Gherman írása.
Még december elsején átadnák, ha már egyszer Centenáriumi híd a neve.
Érdekes, hogy miközben Romániában drasztikusan csökkent a EU iránti bizalom, Magyarországon éppen most mutat növekedést.