Késelés egy iskolában

Két diák a folyosón szólalkozott össze.
Hirdetés

Zsebkéssel sebesítette meg diáktársát egy gimnáziumi tanuló szerdán reggel az iskolában Râmnicu Vâlceán.

A város Magheru nevű gimnáziumában fél nyolc körül, még a tanítás kezdete előtt egy 16 éves tanuló a folyosón összeszólalkozott egy nála egy évvel idősebb diákkal, sajtóértesülések szerint egy lány miatt. A szóváltás során az idősebb diák bicskát vett elő, amellyel a nyakán sebesítette meg vitapartnerét.

A súlyosan sérült diákot azonnal kórházba szállították.

 

Hirdetés

FRISSÍTÉS: Stabil az állapota a megszúrt diáknak – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek a Râmnicu Vâlcea-i Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója. Dan Onoran szerint a tanulót megműtötték, és az egyik bukaresti kórházba szállítják további kezelésre. 

A Vâlcea Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvivője, Isabella Ioniţă szerint a támadó „nyilvántartott epilepsziás beteg, akinek gyakran voltak erőszakos megnyilvánulásai, amelyekről a rendőrségnek is tudomása volt”. A keddi incidens az iskolai folyosón történt, a támadó azt mondta, bosszúból szúrta meg iskolatársát. Az esetet megelőzően viszont többször hangoztatta, hogy kész ölni is – tette hozzá a szóvivő. Az incidens körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Hirdetés