Ingyenes jogi segítség a székelyföldi önkormányzatoknak

Ha már sorra eltávolíttatják a magyar feliratokat és a székely zászlókat, érdemes összehangolni az ezzel kapcsolatos jogi lépéseket – javasolja a Jogaink Egyesület.
Hirdetés

A magyar feliratok és székely zászlók elleni hadjáratairól híres Dan Tanasă az utóbbi időben több pert is megnyert egyes székelyföldi önkormányzatok ellen. A Jogaink Egyesület úgy gondolja, hogy összehangolt és szakszerű válaszlépésekre van szükség, ezért felajánlotta, hogy ingyenesen képviseli a helyhatóságokat a folyamatban lévő perekben.

Annál is inkább szükség van erre, mivel több önkormányzati vezető is szóvá tette, hogy ezekben a perekben magukra maradtak, nem kaptak sehonnan szakmai segítséget, így nem tudtak hatékonyan védekezni. Az ingyenesen felajánlott szakmai segítségről az egyesület levélben tájékoztatta az érintett helyi és megyei elöljárókat a lehetőségről.

„Nem szokványos perek ezek, amelyek nagy odafigyelést és sajátos megközelítést igényelnek, olyan szakmai munkát, ami nem várható el az önkormányzatok jegyzőitől vagy jogtanácsosaitól, ugyanakkor – tekintve hogy a keresetek egy kaptafára készülnek – sokkal könnyebb a védelem felépítése annak, aki egy ilyen pert már végigvitt. Ezért is gondoljuk azt, hogy mindenki számára jobb, ha ezeket a harcokat nem ki-ki maga vívja  meg, hanem az összeset rábízzák egyesületünkre, az önkormányzati vezetők pedig az alatt végezhetik zavartalanul azt a munkát, amiért őket megválasztották” – áll a Jogaink Egyesület közleményében.

Hirdetés