Befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják Horváth Annát

A kolozsvári alpolgármestert a DNA hatósági ellenőrzés alá helyezte, nem gyakorolhatja hivatali hatáskörét sem.
Hirdetés

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Kolozs megyei területi részlege Horváth Anna ellen befolyással való üzérkedés gyanújával.

Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármesterét hatvan napra hatósági ellenőrzés alá helyezték és eltiltották hivatala gyakorlásától is.

Kihallgatják az Euro GSM tulajdonosát is

A Ziar de Cluj értesülései szerint a DNA beidézte kihallgatásra Fodor Zsolt kolozsvári üzletembert, az Euro GSM tulajdonosát. A lap érdeklődésére Fodor megerősítette, hogy beidézték, de mint mondta – nem tudja, milyen ügyben és milyen minőségében. Azt viszont leszögezte, hogy soha nem szponzorálta az RMDSZ tevékenységét.

Az Evenimentul Zilei kolozsvári tudósítója ügyészségi forrásokból úgy értesült, hogy Fodort arról faggatják az ügyészek, hogy miként szerzett engedélyt egy ingatlanegyüttes megépítésére, illetve a Karolina téren álló Mikes-palota felújítására és az épület előtt levő teraszvendéglő működtetésére.

A DNA közleménye szerint Horváth Anna az idei év februárja és májusa között alpolgármesteri befolyásával visszaélve megsürgette a kolozsvári városházán egy ingatlanfejlesztési projekt engedélyezési folyamatát, vagyis az építkezési engedélyek kibocsátását és egy telek haszonbérbe adását.

Mindezért cserébe az alpolgármester 60, két zenei fesztiválra szóló bérletet kért a projektben érdekelt, a DNA által nem megnevezett üzletembertől.

Hirdetés

A DNA szerint az összesen húszezer lej értékű bérleteket Horváth Anna a választási kampányában dolgozó önkéntesek számára kérte.

Az ügyészek azt állítják: Horváth és az üzletember abban állapodtak meg, hogy a bérlet-ügyletet egy szponzorációs szerződés formájában ejtik meg, az alpolgármester pedig megadja majd egy jogi személy adatait, amelyek a szerződésben szerepelnek.

A DNA szerint Horváth Anna megígérte, hogy a helyhatósági választások után támogatni fogja az  üzletember más ingatlanprojektjeit is.

A korrupcióellenes ügyészek hétfőn házkutatást tartottak többek között Horváth Anna lakásán és városházi irodájában is, az alpolgármestert pedig este kihallgatásra vitték a DNA kolozsvári székházába.

Hirdetés