Hiába egyenlítettek a magyarok, Svájc nyerte a vébé-selejtezőt

A legvégéig volt esély legalább a döntetlenre. Szalainak még a cipője is szétszakadt.
Hirdetés
A magyar labdarúgó-válogatott 3-2-re kikapott a vendég svájci csapattól a pénteki világbajnoki selejtezőmérkőzésén a budapesti Groupama Arénában.
 
A gól nélküli első félidőt követően a vendégek Lang Ádám hatalmas hibáját kihasználva az 51. percben Haris Seferovic révén szereztek vezetést, két perccel később azonban Szalai Ádám egyenlített. 
 
A vendégek a 67. percben Ricardo Rodríguez kapásgóljával kerültek újra előnybe, ám a 72. percben Szalai második találatával ismét egyenlő lett az állás. A hajrában mindkét gárda a győzelemért támadott, végül a svájciak a csereként beállt Valentin Stocker révén megszerezték a három pontot érő gólt.
 
A két mérkőzésen egy pontot gyűjtött magyar válogatott hétfőn Rigában Lettország vendégeként lép pályára.
 

Storck a lefújás után 

elmondta, hogy természetesen mindenki csalódott. „Nagyon jó mérkőzést játszottunk, mindkét együttes nagy tempóban futballozott. Sikerült kétszer is visszajönnünk a svájciak ellen, de túl sok hibát követtünk el, végül ezek döntötték el az összecsapást. Ezt bosszantó, de emelt fővel távozhatunk, hiszen jól játszottunk, ugyanakkor ezzel nem szereztünk pontot” – fogalmazott a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
 
Kollegája, Vladimir Petkovic dicsérte a legyőzött csapatot is: „Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Gratulálok a csapatomnak, de a magyaroknak is, hiszen nagyszerűen futballoztak, nyomás alatt tudtak tartani minket, és egy pillanatig sem adták fel.”
 

Nem tud felhőtlenül örülni 

két góljának Szalai Ádám, aki duplázott péntek este a magyar labdarúgó-válogatott Svájc ellen 3-2-re elvesztett hazai világbajnoki selejtezőmérkőzésén.
 
„Természetesen jó érzés, hogy szereztem végre itthon, hazai közönség előtt is gólt. De nem vagyok boldog, hiszen elvesztettük a mérkőzést az utolsó percekben” – emelte ki Szalai. Hozzátette, az elmúlt hónapokban, az Európa-bajnokság előtt, a kontinensviadalon és azt követően is jól játszott a csapat, s ezt az utat szeretné követni a folytatásban is.
 
Elmondta, a találkozón szétszakadt a cipője, de reméli, az új stoplisban is betalál majd a következő mérkőzéseken. „Biztos, hogy nehéz találkozó lesz a lettek elleni, de ahhoz, hogy életben maradjunk, csak a három pont elfogadható, semmi más” – utalt a nemzeti csapat hétfői, rigai összecsapására.

Hirdetés