Hargita helyett Maros megyében indul Biró Zsolt az RMDSZ listáján

Úgy történt, ahogy Verestóy Attila akarta.
Hirdetés

Maros megyében kap befutó helyet az RMDSZ képviselőjelölt-listáján Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke döntötte el kolozsvári ülésén a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT).

Biró a Maros megyei lista harmadik, befutónak számító helyét kapja meg a döntés szerint.

A SZÁT ezzel felülvizsgálta korábbi, szeptember 9-én hozott döntését, amely arról szólt, hogy Biró Zsolt Udvarhelyszéken, az RMDSZ Hargita megyei listáján kap befutó helyet.

Az RMDSZ vezető testülete arról is döntött, hogy „a belső szolidaritás jegyében” Benedek Zakariásnak, az RMDSZ nagyszebeni városi szervezete elnökének biztosítja a Hargita megyei képviselőjelölt-lista negyedik, befutónak számító helyét.

Hirdetés

Az udvarhelyszéki RMDSZ szeptember 22-én tartotta jelöltrangsoroló ülését, amelyen a felszólalók kivétel nélkül Biró befogadása ellen foglaltak állást. Arra hivatkoztak, hogy a Maros megyében élő Biró nem ismeri az udvarhlyszéki realitásokat, ráadásul nehéz lesz ara buzdítani a szavazókat, hogy egy olya személyt támogassanak, aki korábban ellenfének számított.

Az ülésen jelen volt Kelemen Hunor elnök is, aki eredmény nélkül próbálta elfogadtatni a SZÁT döntését a jelenlevőkkel. Verestóy Attila, a széki RMDSZ-szervezet elnöke akkor azt mondta: az MPP elnökének az RMDSZ Maros megyei listáján kellene indulnia.

Hirdetés