Így gondozzák a tehetségeket az új tanévben a BBTE-n

Nemcsak egyetemisták, hanem középiskolások számára is készülnek programokkal.
Hirdetés

Az október 3-án kezdődő tanévben nagyobb hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen – tájékoztat az intézmény Magyar Tagozata közleményében. „A programok elsődleges célja az egyetemi életbe való betekintés, az oktatói és kutatói környezet megismertetése, a hallgatók készségeinek és képességeinek fejlesztése, valamint a Magyar Tagozat hallgatói közösségének megerősítése és összekovácsolása” – írják.

Nemrég ért véget a az erdélyi magyar iskolák diákjait célzó, Középiskolások Hosszú Hétvégéje a BBTE-n elnevezésű háromnapos rendezvény, mely a BBTE novemberben zajló székelyföldi és partiumi tájékoztató körútjához, a BBTE Karavánhoz kapcsolódikA szakkollégiumi év keretében október 22. és 23. között második alkalommal szerveznek képzéssorozatot Hogyan legyünk jó előadók? címmel. Ennek célja a hallgatók szakmai támogatása, hogy saját szakterületük és kutatásaik eredményeit

közérthető, átlátható  módon oszthassák meg a hallgatósággal.

2017. március 10. és 11. között zajlik BBTE Interdiszciplináris Tehetségfórum, ahol a hallgatóknak lehetőségük nyílik a képzéssorozat alkalmával elsajátított készségek kamatoztatására. A konferencia legjobb előadóit  pénzjutalomban részesítik a szervezők.

Idén először öt hétvégés mentorprogrammal is készülnek. A BBTE Mentor Klub 2016. december elejéig a következő témákban biztosít interaktív foglalkozásokat a 20 fős részt vevő csapatnak: Storytelling alapú személyimárka-építés (personal branding), Idea pitch – power presentations, Persuasive talking (tárgyalási technikák), Nonverbális kommunikáció és benyomás-alakítás, Időgazdálkodás. Az érdeklődők előzetes bejelentkezés alapján kerülhetnek be a BBTE Mentor Klub programjába.

Hirdetés

A tehetségprogramok sorozatát a 2017. május 18. és 21. között, huszadik alkalommal sorra kerülő Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia zárja, amelyet a BBTE a Kolozsvári Magyar Diákszövetséggel közösen szervez. A képzések és a XX. ETDK megszervezése révén a Magyar Tagozat vezetősége a fiatal kutatók tudományos pályán való elindulásának segítését, valamint

a szakmai párbeszéd megteremtését szorgalmazza.

A középiskolás diákokat célzó egyetemi tevékenységek között idén is interaktív programokkal és előadásokkal készülnek az egyetem oktatói az Iskola Másként hétre. 2017 januárjában a magyarországi érdeklődőkkel is találkozunk a budapesti Educatio Nemzetközi Oktatási Kiállítás alkalmával, ahol a BBTE ötödik éve képviselteti magát állandó kiállítóként. 

Hirdetés