Felgyújtotta magát egy volt színésznő Sepsiszentgyörgyön

A 47 éves zavart nő az állását szerette volna visszaszerezni.
Hirdetés

Felgyújtotta magát egy volt szinésznő a sepsiszentgyörgyi városháza előtt hétfő reggel – számol be a Maszol.ro. A tűzoltókat és a mentősöket az eset szemtanúi értesítették. A portal úgy tudja, hogy a 47 éves nő benzinnel locsolta le, majd felgyújtotta magát. A rohammentősök első fokú sérülésekkel szállították először a sepsiszentgyörgyi, majd a brassói kórházba. A rendőrség szóvivője közölte: próbálják kideríteni, hogy mi késztette a nőt tettére. 

A nő korábban az Andrei Mureșanu társulat tagja volt, de egy családi tragédia miatt felmondott, később pedig nem vették vissza. Az öngyilkossággal fenyegetőző, zavart nő több sepsiszentgyörgyi szerkesztőséget is felkeresett, és Antal Árpád polgármesterrel is találkozott annak érdekében, hogy kapja vissza az állását, hivatalos úton viszont nem pályázta meg a versenyvizsgákon meghirdetett helyeket.

Antal Árpád polgármester a sajtó érdeklődésére elmondta: telefonon beszélt a nővel, és azt tanácsolta neki, vegyen részt a meghirdetett versenyvizsgákon. Anna Maria Popa, az Andrei Mureșanu Színház igazgatója is megerősítette: a nő egyetlen alkalommal sem jelentkezett a színházhoz hivatalosan.  

Antal Árpád az MTI-vel közölte, hogy a városháza portása vette ki a nő kezéből a benzines palackot. A polgármester emlékeztetett, hogy a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházat és az Andrei Muresanu Színházat is a város tartja fenn, ezek azonban önálló intézményekként működnek.

Hirdetés