Így hörögtek a hazafi román politikusok Hans Klemm zászlós fotója láttán

Tudták, hogy Hargita és Kovászna megyében fegyveres csapatok polgárháborúra készülnek? Nem? Gheorghe Funar bezzeg tudja.
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a Székelyföldre látogató Hans Klemm, az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövete a székely zászlóval fotózkodott Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke, valamint Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke társaságában.

A fotót Antal Árpád jó érzékkel kitette Facebook-oldalán, és máris felrobbant a legújabb székely bomba. A román sajtó egy emberként vetette magát a nyár végi pikáns témára, egymás után csapódtak be a cikkek a hazai médiapréri felületeibe.

És természetesen a zászlólengető mélyromán politikusok sem akartak kimaradni a balhéból. Például Adrian Năstase volt miniszterelnök és börtöntöltelék arról ír nagy szenvedéllyel Facebook-oldalán, hogy ejnye, ezek az amerikaiak hogy lecsaptak az utóbbi időben Románia „érzékeny pontjaira”. Tessék, a chișinău-i amerikai nagykövet milyen csúnyán beszélt az egyesülés perspektíváiról, és alig telt el kis idő, Hans Klemm „beburkolja magát” a székely zászlóba. Be kell citálni a nagykövet urat a külügyminisztériumba, és magyarázza meg, miért is csinál ilyen szörnyűségeket. George Maior, Románia amerikai nagykövete pedig menjen csak el az amerikai külügyminisztériumba, és csapjon az asztalra, hogy mit is képzelnek ezek a jenkik.

Bogdan Diaconu, az Egységes Románia Párt nagyvezíre sem akart lemaradni. Ő színesebben fogalmazott, mint Năstase, ezért igyekszünk idézni, amit nagynemzeti vértolulásában mondott: „Elvárom, hogy Hans Klemm nagykövet úr azt mondja, ez a fotó hamis, a rendezvény házigazdái meghamisították, mert ha nem így van, akkor a helyzet aggasztó és sértő a román népre nézve. A gesztus sérti a stratégiai és bármely normális partnerséget. (…) Szeretném hangsúlyozni: Besszarábia Románia, és a székelyföld nem létezik. Antal Árpád ismert szélsőséges figura, szeparatista és törvényszegő. Marco Attila (Markó – a szerk.) ellen bűnvádi eljárás folyik, előzetes letartóztatási parancsot adtak ki a nevére, és egyetlen hatóságot sem látok, amely akár a kisujját is mozdítaná az ügyben. A nagykövet úr tanácsolhatná Kövesi asszonynak, hogy hozzák haza és ítélkezzenek Attila fölött, ahogy a román politikusok esetében teszik.” Na kérem, ez a dolgok állása Diaconu úr fejében.

Utoljára hagytuk régi ismerősünket, Gheorghe Funart, aki élőben mondta el dörgedelmét, a B1 televízióban. Őt is csak idézni lehet: „A nagykövet úr megalázta a román népet, az Alkotmányt. Méltatlan viselkedés ez egy nagykövet részéről, különösen, ha az Amerikai Egyesült Államok nagykövete az illető. Sajnálatos, hogy Klemm úr bátorítja az RMDSZ szeparatista akcióit. Egy másik országból már kutasították volna, nemkívánatos személlyé nyilvánították volna és otthonról a tévében nézhetné Romániát. Ennek az embernek nincs mit keresnie Romániában! Mi több, Klemm azt is kijelentette, hogy a demokrácia a kisebbségek jogainak támogatásán alapul. A demokrácia a többség akaratán alapul, nem az ország szétszakításán ügyködő kisebbségén! Gondolom, a nagykövet tudja, hogy az érintett megyékben csapatok állnak készen arra, hogy a koszovói modell mintájára polgárháborút robbantsanak ki. ” Na, ezzel aztán megmondta a tutit.

Hirdetés

Ám a dákológus expolgármester nem állt meg itt. Folytatta. És kimondta azt is, amit egy ideje (talán Corneliu Vadim Tudor halála óta) nem hallottunk: „A nagykövet természetesen tudta, hogy milyen zászlóval fotózkodik. Nem óvodás, ugyebár. Felnőtt ember. Még az óvodások is tudják, a kisunokám is tudja, hogy az ország zászlaja a piros-sárga-kék. Igen, és van egy Alkotmányunk, amely kimondja, hogy Romániában kötelező az Alkotmány és a törvények betartása! Azok a magyarok, akiknek nem tetszik az élet Romániában, az Úr Anyjának kertjében, menjenek el innen. Fel is út, le is út!”

 

Hirdetés