Ennyiért bérelte az Untold a Sétateret

Jól járt a fesztivál: annyiért kapta meg a parkot, amennyiért a Sportcsarnokot. És a biztonsági zónát még csak nem is számlázta ki neki a városháza.
Hirdetés
Kikérte a Ziua de Cluj a kolozsvári városházától azokat az adatokat, hogy az Untold fesztivál mennyiért bérelte a városi létesítményeket, amelyekbe augusztusban betelepült. Kiderült, hogy a fesztiválszervezők
  • 34 096 lejt fizettek a Sétatérért négy napra,
  • 200 000 lejt a Kolozsvár Arénáért 20 napra, és
  • 96 000 lejt a Sportcsarnokért 12 napra.
Vagyis a park bérleti díja napjára szinte ugyanannyi volt, mint a Sportcsarnoké, miközben a területe (és a rajta folytatható kereskedelmi tevékenység) jóval nagyobb.
 
Emellett a 330 096 lejes területbérlési díj mellett (amelyet a városháza nyilvános rendezvényeket engedélyező bizottsága a 412/2015-ös számú helyi határozat alapján szabott ki) a fesztivál szervezői az Arénának 450 ezer lej rezsiköltséget fizettek, és 30 ezer eurót a pálya gyepének helyreállításáért. A kiadvány kisebb összegként említi azt, amit az Arénában elkövetett rongálások miatt fizettek a szervezők. A Sportcsarnok 150 ezer lejt számlázott ki rezsiköltségként.
 
Fontos tudni, hogy bár a parkot csak négy napra bérelték ki, az több mint egy hétig volt lezárva a fesztiválhelyszínek felépítése majd elbontása miatt. Elkülönítettek a bejárat előtt egy biztonsági „szűrőzónát”, valamint a napi 70 ezer résztvevő közlekedését biztosító „áthaladó zónát”, és ezekért a városháza nem kért pénzt.
 
Az nem szerepel a közleményben, hogy az Untold mennyiért bérelte a Györgyfalvi negyedi park (Detunata) mögötti, szintén a kolozsvári U használta pályát és az amögötti mezőt, ahol a fesztiválkemping kapott helyet.
 
Az Untold fesztivál augusztus 4-7. között zajlott Kolozsvár belvárosában.

Hirdetés