Megszólalt Blair: erre költötte a Pontáéktól kapott pénzt

Láthatóan nem értékeli, hogy romániai korrupciós ügybe keveredett.
Hirdetés

Jótékonysági célokra fordította Tony Blair volt brit miniszterelnök azt a pénzt, amelyet 2012-es romániai fellépésén kapott – közölte a korábbi kormányfő kommunikációs stábja annak nyomán, hogy Blair neve fölmerült abban az ügyben, amelyben Victor Ponta volt miniszterelnököt ismét korrupcióval gyanúsították meg.

A közlemény leszögezi: Blairt a Multimédia Alapítvány a Demokráciáért hívta meg, hogy előadást tartson Európa jövőjéről, az előadásért kapott pénzt pedig teljes egészében jótékonysági célokra fordította.

Mint arról beszámoltunk, a DNA kedden 60 napra felügyelet alá helyezte Victor Pontát, akit jogosulatlan haszonszerzéssel és pénzmosással gyanúsítanak. Az ügy Tony Blair volt brit miniszterelnök 2012 márciusában tartott bukaresti előadásával függ össze.

A konferenciát az akkor még ellenzékben lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) egyik alapítványa szervezte. A rangos szónok tiszteletdíjára és a konferencia megszervezésére fordított pénz – 220 ezer euró – állítólag a PSD egyik politikusától származott, aki a gyanú szerint így „vásárolt” magának Victor Ponta akkori pártelnöknél befutó helyet a 2012-es parlamenti választásokon. A Digi 24 szerint Sebastian Ghiţă médiamágnást, Prahova megyei képviselőt gyanúsítja a DNA azzal, hogy így vásárolta meg parlamenti mandátumát.

Hirdetés