Rászáll a DNA a köztévére

Még nem tudni, az ügyészek milyen tűt keresnek a közszolgálati szénakazalban.
Hirdetés
Azoknak a jelentéseknek a másolatát kérte hétfőn a DNA a szenátustól, amelyeket a román köztévé (SRTV) éves működéséről készítettek a parlamenti vizsgálóbizottságok 2005 és 2015 között – erősítette meg Ioan Chelaru, a szenátus alelnöke a news.ro hírügynökségnek.
 
A kért dokumentumokat a szenátus archívuma őrzi, nem titkosak, másolatukat minden további nélkül kiadják a korrupcióellenes ügyészeknek, mondta Chelaru.
 
Igazságügyi források azt is elárulták a News.ro-nak, hogy a DNA pár hete a közszolgálati tévé székhelyéről is vitt el a tévé közbeszerzéseivel kapcsolatos iratokat.
 
Júliusban a tévé igazgatótanácsának egyik tagja, Oana Stănciulescu az alkalmazottaknak küldött levelében mutatott rá, hogy valami nem stimmel a tévé közbeszerzései körül, ahol olyan tételek is szerepeltek, mint fürdősó, testápoló, szájvíz, altató pirulák. A tévé menedzsmentje akkor azt válaszolta, hogy ezek egy része szponzori szerződéssel került a tévéhez, másrészt nem ők a hibásak, mert ezeket a szerződéseket 2010 előtt, az aktuális menedzsment megbizatása előtt kötötték.
 
A TVR több éve görget maga előtt egy több millió eurós nagyságrendű állami tartozást. A román tévé többek között ezért sem tudta kifizetni az Eurovíziós tagdíját, és esett el annak lehetőségétől, hogy román versenyző indulhasson az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.

Hirdetés