Román zászlót lopott Kézdivásárhelyen, elfogták

Hogy miért tette, rejtély.
Hirdetés

Azonosította a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság azt a 23 éves kézdiszentléleki fiatalt, aki a rendőrségi sajtóközlemény szerint ellopta egy intézmény homlokzatáról a román zászlót – számol be  Krónika. A közleményből kiderül, a lobogó augusztus 13-án tűnt el, s bár az intézményt nem nevesítik, a Háromszék napilap megtudta, a zászlót a kézdivásárhelyi ügyészség épületéről vitték el. A házkutatás alkalmával a zászlót megtalálták a szentléleki fiatalember otthonában.

A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság egyébként több zászlós ügyben is nyomoz, de eddig még egyetlen tettest sem sikerült azonosítani. Tavaly, a román nemzeti ünnep napján  hatóságok állítása szerint eltűnt a sepsiszentgyörgyi román katona emlékműve mellőli trikolór, és ismeretlen tettesek székely zászlót húztak fel a rúdra. Az esetnek nincs egyetlen szemtanúja sem, a zászlót állítólag nagyon gyorsan visszacserélték. A rendőrség azóta sem mutatott be bizonyítékokat, fotókat az ügyről, mert arra hivatkoznak, hogy amíg a nyomozás folyamatban van, ezt nem tehetik meg.

A román nemzeti lobogó eltűnését az a Ioachim Grigorescu tartalékos ezredes jelentette a hatóságoknak, aki tavaly szeptemberben a városháza tornyára akarta kitűzni a trikolórt annak emlékére, hogy 71 éve a román csapatok bevonultak Sepsiszentgyörgyre, az önkormányzat azonban a felújításokra hivatkozva ezt nem engedélyezte.
 

Hirdetés