Ha Agatha Christie-rajongó, ennek örülni fog

A BBC az írónő újabb hét művét filmesíti meg, igazi ínyencségeket is.
Hirdetés

Agatha Christie újabb hét művét filmesíti meg az elkövetkező négy évben a BBC, köztük a krimi királynőjeként emlegetett írónő egyik személyes kedvencét is.

A brit közszolgálati médiatársaság 20 millió fontért szerezte meg a kötetek megfilmesítésének jogát – írta csütörtökön a The Daily Telegraph című lap.

A BBC tavaly Partners in Crime címmel minisorozatban dolgozta fel Tommy és Tuppence Beresford kalandjai közül A titkos ellenfél és az N vagy M címűt, karácsonykor pedig nagy sikerrel mutatta be három részben a Tíz kicsi négert (And Then There Were None). Jelenleg folyik A vád tanúja forgatása Kim Cattrall és Toby Jones főszereplésével.

A médiatársaság egyelőre csak három regény címét közölte a megfilmesítésre váró további hét közül.

Ezek egyike Az ABC-gyilkosságok, amelyben Hastings kapitánnyal és Japp főfelügyelővel az oldalán Hercule Poirot fut versenyt az idővel, hogy megállítson egy többszörös gyilkost. A mesterdetektív szerepében David Suchet volt látható az ITV csatornán 1989 és 2013 között futó feldolgozásokban, a színész azonban a hírek szerint nem akar újra a belga nyomozó bőrébe bújni.

Hirdetés

És eljő a halál… címmel jelent meg Agatha Christie egyetlen olyan regénye, amely nem a 20. században játszódik, hanem a négyezer évvel ezelőtti Egyiptomban – ezt a BBC szintén felvette a megfilmesítendő krimik sorába. A kötet egyes források szerint egyike az írónő mindössze négy olyan regényének, amelyet semmilyen formában nem dolgoztak még fel.

Filmre viszi a BBC Az alibi című regényt is. A ferde ház mellett ez volt Agatha Christie személyes kedvence. Korábban az ITV is fel-, illetve jelentősen átdolgozta, Miss Marple volt a főhőse, noha a derűs kedélyű vénkisasszony eredetileg nem szerepel a történetben.

Hirdetés