Az Untold szétverte a Kolozsvár Aréna füvét

Következmény: felfüggesztették a jegyárusítást a Románia–Montenegró világbajnoki selejtezőre.
Hirdetés

A jó hír: Románia szeptember 4-én lép pályára Montenegró ellen, a 2018-as labdarúgó világbajnokság selejtező mérkőzésén. Mégpedig a Kolozsvár Arénában. A jegyeket elkezdték árulni. További jó hír: ez lesz az első alkalom, hogy a német Christoph Daum irányítja a válogatott csapatot. További jó hír: a jegyeket (35 és 500 lej közötti árakon) augusztus első hetében piacra dobták, például a bilete.frf.ro és bilete.ro oldalakon.

Nos, elég jó hírt mondtunk? Mert ha igen, akkor jönnek is a rosszak. Úgy kezdődött, hogy a szép emlékű augusztus 23-i napon az UEFA egy képviselője meglátogatta a Kolozsvár Arénát és megvizsgálta a pályát. A létesítmény adminisztrátora, Radu Rațiu kijelentette, minden rendben zajlott. Úgy látszik azonban, mégsem volt minden rendben, mert alig telt el 24 óra az UEFA-képviselő látogatása óta, és lám, a Román Labdarúgó Szövetség úgy döntött: felfüggeszti a jegyeladást. Hogy meddig? A Szövetség közleménye szerint addig, amíg a Szövetség megkapja az UEFA határozatát a vizsgálatra vonatkozóan.

Természetesen azonnal tájékoztatják a nézőket (azokat is, akik már beszerezték jegyüket) a dolgok alakulása felől, amint megérkeznek a szükséges információk.

Az Aréna pályája súlyosan megrongálódott az augusztus elején szervezett Untold Fesztivál miatt, annak eredményeképpen, hogy óriási tömegek vettek részt a stadionban tartott koncerteken. Augusztus 10-én az Untold Fesztivál szervezői biztosítottak mindenkit, hogy megteszik a pálya állagának feljavítását szolgáló összes szükséges lépést. 

Megtették? Nem tették meg? Nem tudni. A Labdarúgó Szövetség erről hallgat. Egy biztos: egyelőre senki nem vehet jegyet a Románia–Montenegró meccsre.

Hirdetés

 

Fotó forrása: frf.ro

Hirdetés