Hogyha elindul a vonat...
Jean St'Ay
2016. augusztus 12. péntek, 19:41
Nem, ez nem vicc. Ez a rögvalóság.

Hogy mi a közös a három vonatban? Hát, hogy tegnap indultak el Mangáliáról.

Az első Szatmárra tartott, és 500 percet késett. Csütörtök délután 15:23-kor indult el, és pénteken délután 16:30-kor futott be Szatmárra. Több mint 24 órán át ment. És állt.

A második szerelvény Aradra indult. Ez „csak” 300 percet késett. A Mangáliáról Temesvárra induló vonat „eredménye” szintén 300 perc késés.

Hogy mi volt az ok? Egy technikai hiba. A Călărași megyei Sărulești állomáson rövidzárlat következett be. Minek következtében megbénult a vasúti közlekedés a vonalon. Az illetékesek nyilván igyekeztek kiküszöbölni a hibát és megoldani a késésekből fakadó problémákat, de ez csak részben sikerült.

Kézenfekvő következtetés: van mit javítani a hazai vasúti közlekedés minőségén.

 

Fotó: wikimedia.org

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/16690
Nemcsak azért, mert kedvezőbb a földrajzi fekvése, hanem azért is, mert Magyarország sokkal hatékonyabban képviseli az érdekeit, mint Románia.
Mert már így is ad egy rakás pénzt a sertéspestis megelőzésére, de a kormány nem tesz eleget a disznókért és a gazdákért.
Jósolják a kiskereskedelemben utazó cégek vezetői.
Vállalja a felelősséget, de azért megjegyezte: a tüntetők nem határolódtak el egyértelműen a huligánoktól. Ráadásul állítása szerint Molotov-koktélokat is találtak.
Emlékszik még a nagyváradi Piros tó és Háborúzók utcára? Most itt a párja: „a szimbolikus szekér” és a „100 hegedű Orkesztrája”.
Olyan országban akarok élni, ahol nem küldik sétálni az állampolgárt egy dossziéért, egy fénymásolatért, amit a hivatal is nyugodtan elkészíthetne vagy adhatna.
Van ebben az interjúban szó mindenről: az 1818 utáni gyenge román államról, diszkriminációról, kicsit Erdélyről is. Méghozzá női szemszögből.
Ez jött ki egy közvélemény-kutatás eredményeként. De más nyalánkságok is vannak ott. Például Orbán Viktor.
Bocsánatkérés? Szó se róla. Lemondás? Szó se róla.
Van, aki Dragnea lemondásával mentené meg a pártot. Van, aki szerint már arra sem méltó a PSD, hogy az európai baloldali pártcsaládhoz tartozzon.
Két fő téma köré csoportosulnak idén a legnagyobb kolozsvári magyar rendezvénysorozat eseményei: Mátyás király születésének 575. és a tordai vallásszabadság kihirdetésének 450. évfordulója.
De tényleg... ha minden olyan jól meg a mioritikus hazában, amint azt a nagy kormánypárt hangoztatja, akkor miért is nincsenek?
Most akkor volt katonai ügyész a kormánypalota előtti incidens helyszínén, vagy sem?
Ilyen körülmények között jogos a kérdés: miként tudja biztosítani Románia jövőre az EU Tanács elnökségét?