Hogyha elindul a vonat...
Jean St'Ay
2016. augusztus 12. péntek, 19:41
Nem, ez nem vicc. Ez a rögvalóság.

Hogy mi a közös a három vonatban? Hát, hogy tegnap indultak el Mangáliáról.

Az első Szatmárra tartott, és 500 percet késett. Csütörtök délután 15:23-kor indult el, és pénteken délután 16:30-kor futott be Szatmárra. Több mint 24 órán át ment. És állt.

A második szerelvény Aradra indult. Ez „csak” 300 percet késett. A Mangáliáról Temesvárra induló vonat „eredménye” szintén 300 perc késés.

Hogy mi volt az ok? Egy technikai hiba. A Călărași megyei Sărulești állomáson rövidzárlat következett be. Minek következtében megbénult a vasúti közlekedés a vonalon. Az illetékesek nyilván igyekeztek kiküszöbölni a hibát és megoldani a késésekből fakadó problémákat, de ez csak részben sikerült.

Kézenfekvő következtetés: van mit javítani a hazai vasúti közlekedés minőségén.

 

Fotó: wikimedia.org

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/16690
A közép-amerikai ország alkotmánybírósága megtagadta a szabadon engedés lehetőségét.
A Norvégiától kapott 52 millió euróból csekélyke összeg jut a korrupció megelőzésére, holott ez Románia legégetőbb problémája.
Egy egyesület feljelentette Florin Iordachét, mert megsértette a társadalmi normákat, amikor fityiszt mutatott az ellenzéknek.
Traian Ungureanu pontosan látja, hogyan és miért hülyül el a román társadalom. És hogy válik le minderről egyre inkább Erdély.
Angolul mondják el, hogy annyira párhuzamos Erdélyben a magyarság a románsággal, mint a katolikusok a protestánsokkal Észak-Írországban, ahol száz éve még polgárháború dúlt.
Az államelnök aláírta Ecaterina Andronescu kinevezését.
Az egyik főszereplő: Verestóy Attila, az RMDSZ idén elhunyt erős embere. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is benne van a képben.
A román politikai elemzőknek igazán rossz napjaik lehetnek. Már álmukban is Orbán Viktor kísérti őket.
Hétvégi programajánló székelyeknek, és nem csak: ismét gyűlésbe hív az SZNT.
Mert a magyar kormány támogatja a székelyföldi focicsapatokat.
Bizony, a boldogsághoz nincs szükség titán-kevlár mellényre. A lelkünket kell megedzeni. Legyen olyan, mint a damaszkuszi acél.
És a román politikai elit csak szólamokat pufogtat. A romániai magyar politikai elitnek nincs mit ünnepelni. A magyarországi politikai elit pedig a románok lelkébe tapos.
Csak a Brexit-ügyi miniszterük nem tudja vállalni. Mi viszont továbbra is mehetünk oda dolgozni.
Erre a következtetésre jutott a közegészségügyi hatóság egy friss felmérés alapján.