Előzetesben Bogdan Olteanu

A gyanú szerint a volt jegybanki alelnök még a képviselőház elnökeként egymillió eurót kapott, hogy befolyását kihasználva közbenjárjon egy üzletember érdekében.
Hirdetés

Tizenhat napos előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a legfelsőbb bíróság Bogdan Olteanut, a nemzeti bank korábbi alelnökét, akit az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) azzal gyanúsít, hogy 2008-ban, még a képviselőház nemzeti liberális párti elnökeként egymillió eurót kapott Sorin Ovidiu Vîntu üzletembertől annak fejében, hogy közbenjárjon Călin Popescu Tăriceanu akkori miniszterelnöknél annak érdekében, hogy az ő emberét, Liviu Mihaiu újságírót nevezze ki a Duna-delta természetvédelmi övezet élére.

Olteanut már 14 nappal ezelőtt házi őrizetbe helyezték. Az ellene fölmerült vádak miatt lemondott a jegybank vezetőségében betöltött alelnöki tisztségről. Ugyanakkor csütörtökön is az ártatlanságát hangoztatta.

Az ügyben a DNA szerdán Korodi Attila RMDSZ-es képviselőt is kihallgatta, aki az ügy idején a környezetvédelmi tárca élén állat.

Hirdetés