Megkezdték a Főtér déli oldalának felújítását Kolozsváron

Munkagépek társaságában ünnepeljük a város születésnapját Kolozsvár Főterén.
Hirdetés

Csütörtökön felszedték a kolozsvári Főtér déli részén, a Jókai és Deák Ferenc utca között található járda macskaköveit. Így már biztosan a körbekerített munkatelepet kerülgetve ünnepeljük Kolozsvár városi rangra emelésének 700. évfordulóját a Kolozsvári Magyar Napok keretében.

A mintegy 130 méter hosszú szakaszon munkagépek jelentek meg: új járdaburkolatot és utcabútorzatot  helyeznek el, cserélik a lámpaoszlopokat, és okosizzókat szerelnek fel.

Emil Boc polgármester a Facebook-oldalán közölte: míg elkezdődik a Főtér sétálóövezetté alakításának következő szakasza, addig továbbra is négy sávon zajlik az autósforgalom a tér déli oldalán. Fákat nem vágnak ki – ígérte a polgármester. A munkálatokat egy hónapon belül fejezi be a licitet megnyerő Arla Rt.

A teljes térfelújítás mintegy 8 millió lejbe kerül, és a költségeket az önkormányzat önerőből fedezi. A Kolozsvári Magyar Napok után, augusztus végén kezdik el a Főtér nyugati oldalának sétálóövezetté alakítását. A felújítás menetéről korábban itt számoltunk be. 

Hirdetés