Három hónapig bírta a felújított műút

A lényeg, hogy még az önkormányzati választások kampányidőszakában sikerült átadni.
Hirdetés

Három hónap: ennyit használhatták a turisták a Kosztyesd (Costeşti) és Sarmisegetuza Regia dák vár közötti műutat – írja a Nyugati Jelen. Az utat a Hunyad megyei tanács előző vezetése idén májusban, éppen választási kampányban adta át a forgalomnak.

Vasárnapról hétfőre virradó éjszakán nagy vihar tombolt a térségben, ami hét helyszínen rongálta meg a 19 kilométeres utat. Nem apróságokról van szó, hanem komoly károkról, egyes szakaszok behorpadtak, s annak nyomán az út használhatatlanná vált.

A műút, illetve annak hiánya már évek óta gondot okoz a megyei tanácsnak. Sokáig csak járműveket rongáló hepehupás földút vezetett fel a dák várhoz, 2011-es helyszíni látogatása alkalmával Emil Boc akkori kormányfő megjegyezte, hogy annak idején a dákoknak jobb útjaik voltak, mint a Hunyad Megyei Tanácsnak a huszonegyedik században. Mircea Moloţ akkori tanácselnök (akkor PNL, manapság ALDE) zokon vette a kormányfő megjegyzését, és prioritásnak nevezte az aszfaltos út megépítését. El is indult az építkezés, a megye 32 milliót fordított erre saját költségvetéséből.
 

Hirdetés