Mofetta Büdösfürdőn (fotó: santimbrubai.ro)
baleset
fsandor
2016. július 31. vasárnap, 16:22
A Csíkszentimrei Büdösfürdőn történt a tragédia.

Holtan találtak egy 39 éves nőt vasárnap a Csíkszentimréhez tartozó Büdösfürdőn. A Hargita megyei katasztrófaelhárítás szerint egy férfi telefonon jelentette az intézménynek, hogy egy élettelen nőt talált az üdülőtelep egyik mofettájában.

A helyszínre kiszállt egy tűzoltócsoport Csíkszeredából, a tűzoltók gázmaszkkal hatoltak be a mofettába, a nő holttestét a talajszint alatti két méteres mélységből hozták fel.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a nő csíkkarcfalvi, és a hétvégére érkezett Büdösfürdőre. Valószínűleg kirándulni indult vasárnap reggel, mivel teste mellett egy hátizsákot és egy elemlámpát találtak. Az eset kivizsgálása folyamatban van.

A mofettákat – kénhidrogénes szén-dioxid-feltörések – különféle betegségek kezelésében alkalmazzák. A mofetta lényegében egy gödör, amelynek alján felgyűl a gáz. Használata nem veszélymentes, a szén-dioxid ugyanis eszméletvesztést és halált is okozhat, ha valaki túl mélyre ereszkedik a mofettában.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/16510
146 éve született a magyar színjátszás meghatározó alakja, a kolozsvári Hollywood atyja.
Elkezdődött a harc az erdélyi és bánsági városok által képviselt sikeres fejlődési modell és a bukaresti atyuska modellje között.
Annak idején nem csak a magyaroknak, sok románnak sem fűlt a foga a nagy egyesüléshez. Főleg, miután látták, hogy jár el az új főváros Erdéllyel szemben.
Mutatjuk, hogyan alussza téli álmát az Europa Nostra-díjas település.
Szigorítják a csendháborítással járó bírságokat.
Mi is a helyzet a Nyugati Szövetséggel? Sabin Gherman sorra veszi a dolgokat, hogy ne szenvedjenek tovább a habzószájú nacionalisták.
Úgyhogy hagyjuk a hazaáruló dumát az erdélyi Svájcról, kedves Cristian Tudor Popescu, kedves álújságírók. Mondja a nemzeti lánggal lobogó szerző.
Egyre nagyobb és hangosabb a zártkörű buli.
Igaz ugyan, hogy Ecaterina Andronescu, a régi-új oktatási miniszter tudja, mennyi kétszer kettő, viszont az oktatási stratégiák szétcseszése terén is markánsan bizonyított.
Leszámol az újkapitalizmus iránti illúziókkal és egy globalizációkritikus, ökopolitikai alternatívát mutat fel Zöld jelzés - Vázlat egy új politikához című, nemrég Kolozsváron is bemutatott könyvében az LMP volt vezetője.
És amúgy sem lesz képes semmit megvalósítani.
Kulturálisan az. De jure nem az. De hogy elege van a bukaresti bojárok packázásaiból, úgy tűnik, tény.
Naná, hogy ezért is feljelentette a fürdővárost.
Ajaj, mi lesz ebből! Gyulafehérvár és Nagyszeben is társulna a négyekhez.