Mofetta Büdösfürdőn (fotó: santimbrubai.ro)
baleset
csubakka
2016. július 31. vasárnap, 16:22
A Csíkszentimrei Büdösfürdőn történt a tragédia.

Holtan találtak egy 39 éves nőt vasárnap a Csíkszentimréhez tartozó Büdösfürdőn. A Hargita megyei katasztrófaelhárítás szerint egy férfi telefonon jelentette az intézménynek, hogy egy élettelen nőt talált az üdülőtelep egyik mofettájában.

A helyszínre kiszállt egy tűzoltócsoport Csíkszeredából, a tűzoltók gázmaszkkal hatoltak be a mofettába, a nő holttestét a talajszint alatti két méteres mélységből hozták fel.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a nő csíkkarcfalvi, és a hétvégére érkezett Büdösfürdőre. Valószínűleg kirándulni indult vasárnap reggel, mivel teste mellett egy hátizsákot és egy elemlámpát találtak. Az eset kivizsgálása folyamatban van.

A mofettákat – kénhidrogénes szén-dioxid-feltörések – különféle betegségek kezelésében alkalmazzák. A mofetta lényegében egy gödör, amelynek alján felgyűl a gáz. Használata nem veszélymentes, a szén-dioxid ugyanis eszméletvesztést és halált is okozhat, ha valaki túl mélyre ereszkedik a mofettában.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/16510
Az amúgy civilizáltabb hangvételű szövegből ismét csak az derül ki, hogy a magyarok, meg az oroszok, az EU... és a sorok között ott remeg a hazafias Erdély-féltés is.
Hát, ehhez nagyon nincs mit hozzáfűzni. Sabin Gherman írása az idei magyar nemzeti ünnep alkalmából. A centenáriumi évben.
Nem volt ellenfele a hivatalban levő államfőnek.
Nem az útviszonyoknak megfelelően autóztak.
Szombaton ünnepélyes keretek között tették le az új épület alapkövét.
Leállíttatták a kulturális és oktatási ügyekkel foglakozó British Council tevékenységét is.
Cătălin Cherecheș éppen a magyar nemzeti ünnepen sokkolta az ünneplő közösséget azzal, hogy nekiment a Németh László Elméleti Líceumnak.
Kattintás után kiderül! (Vagy nem, de legalább szavazhat róla.)
A „párhuzamos állam” elleni küzdelem szellemében a SRI és a DNA kapcsolatára kíváncsi a kormány.
És hogyan emlékezzünk rá? 1848 a népünnepély, az erőszak és a megdicsőülés között.
Eddig az volt a román diskurzus központi témája, hogy jaj, a magyarok elrabolták a nemzeti gázt. Most meg az, hogy a magyarok tulajdonképpen ráfaragtak a gázügyletre.
Arra kérik a magyarokat, hogy a napokban ne utazzanak Kárpátaljára.
Románia kettészakadt. Az egyik része Európához tartozik. A másik valamiféle fanarióta nagybirtokhoz. Sabin Gherman írása.
A mostohává forduló idő sem zavarta el a legkitartóbb ünneplőket.