Lemondott Kiss Sándor a Bihar megyei RMDSZ éléről

2000 óta irányította a megyei szervezetet. Ideiglenes utóda Cseke Attila.
Hirdetés
Lemondott tisztségéről Kiss Sándor, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének elnöke pénteken – adta hírül a maszol.ro.
 
A Bihar megyei önkormányzat volt alelnöke levélben közölte döntését pénteken az RMDSZ Bihar megyei választmányával. Kiss Sándor személyes okokra hivatkozva nem vállalja többet a funkció betöltését. Januárban már jelezte, hogy idén nem indul a júniusi önkormányzati választásokon.
 
A portál szerint a tisztújító közgyűlést augusztus 31-én tartják. Cseke Attila parlamenti képviselőt, volt egészségügyi minisztert javasolták a választmány jelen levő tagjai ideiglenes megyei elnöknek, a politikus elvállalta a felkérést.
 
Kiss Sándort tavaly júniusban őrizetbe vette a korrupcióellenes ügyészség (DNA), majd még ugyanabban a hónapban vádat emelt ellene. A Bihar megyei önkormányzat volt alelnökét négyrendbeli pénzmosással, hivatali visszaéléssel, csúszópénz elfogadásával és befolyással való üzérkedéssel vádolják. 
 
A DNA szerint túlértékelt munkagépek vételárába rejtette a kenőpénzt a debreceni Keviép Kft., amellyel 11 éve lefizette Kiss Sándort, a Bihar Megyei Tanács alelnökét és, akinek a közbenjárására megkapta a cég a nagyváradi hulladéklerakó építését és üzemeltetését.
 
A politikus 2000 óta töltött be vezető tisztséget a Bihar megyei önkormányzatban és az RMDSZ Bihar megyei szervezetében.

Hirdetés